Windturbine vacature

Hoogtevrees is voor jou geen probleem. Je krijgt er eerder een adrenalinekick van. En hoe tof is het om je drang naar avontuur toe te passen in je dagelijkse werk? Tasman Professionals werkt mee aan de verduurzaming van Nederland, vandaar dat je op onze website voornamelijk vacatures vindt waarbij we zoeken naar technisch personeel dat hieraan mee bouwt. Ben je op zoek naar een windturbine vacature? Dan zit je op deze pagina goed.

Wat is een windturbine?

Een windturbine zet windenergie om in elektriciteit. In de volksmond wordt het ook wel een ‘windmolen’ genoemd. De wind zet de wieken in beweging, die wordt overgebracht naar de generator en waar het vervolgens wordt omgezet naar elektrische energie. Zo’n windturbine bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder de rotor, de bladen en de generator. Die moet worden opgebouwd, onderhouden worden en soms zijn er reparaties nodig. Kortom: windturbines brengen een hoop werkgelegenheid met zich mee. 

Welke vacatures voor windturbines zijn er?

De windturbines langs de snelweg zijn niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. Maar wist je dat er ook veel windturbines op zee worden geplaatst? In de afgelopen jaren is gestart met 5 grote windparken, waaronder de projecten NoordzeeWind en het Prinses Amaliawindpark. Logisch, want het rendement (meer wind) is veel hoger op zee. En voor die windturbines moeten vacatures gevuld worden, zoals:

 • Vacature inbedrijfsteller windturbine 
 • Vacature windturbine monteur
 • Vacature servicemonteur  
 • Vacature elektrotechnisch/mechanisch monteur 
 • Vacature projectmanager windenergie 
 • Vacature technisch adviseur windenergie 
 • Vacature inspecteur windturbines

Wat zijn de voorwaarden van de windturbine vacatures?

Hoeveel je verdient als windturbine monteur hangt af van ervaring, kennis en vaardigheden. Gemiddeld verdien je tussen € 2.500 tot € 3.900 bruto salaris op basis van 40 uur. Aanvullende voorwaarden zoals vakantiegeld, vakantie- en adv-dagen, betaalde overuren en doorgroeimogelijkheden zijn ook inbegrepen.

Solliciteren op een windturbine vacature

Zie jij jezelf wel hangen aan een windturbine op grote hoogte? En wil je kunnen zeggen dat jij per boot en lift naar je werk gaat? Solliciteer dan op de windturbine vacatures van Tasman Professionals. 

Het voordeel van solliciteren via ons, is dat je direct weet waar je aan toe bent. Doordat we samenwerken met veel verschillende bedrijven in de windsector, matchen we je met de beste fit. Ben je afgewezen bij de ene functie? Dan zoeken we samen verder naar je volgende uitdaging. 

Ook vinden we werkgeluk belangrijk. In welke functie benut je jouw talenten optimaal? Hoe weet je zeker dat je op de juiste plek terechtkomt en dat de inwerkperiode vloeiend verloopt? Allemaal zaken waarmee wij je helpen – zodat je een stap in de juiste richting maakt. 

Geen gedoe met eindeloze sollicitatierondes, onduidelijkheid en vervolgens een halfslachtige afwijzing. Tasman Professionals is de nieuwe standaard op het gebied van recruitment. Aan de hand van een duidelijk en transparant sollicitatietraject weet je precies waar je aantoe bent:

 • Stap 1: Vul het sollicitatieformulier in 
 • Stap 2: Cees neemt binnen 2 werkdagen contact met je op 
 • Stap 3: Bij een goede match, worden eerste en tweede sollicitatiegesprek gepland
 • Stap 4: De arbeidsvoorwaarden worden besproken 
 • Stap 5: Gefeliciteerd, je mag je contract tekenen!

Maak je volgende carrieremove in een van de volgende vakgebieden.

Van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen zoals windenergie. Voor de energietransitie is technisch talent nodig voor het installeren, onderhouden en vervangen van windmolens in on- en offshore windparken.

Lijkt jou dat wel wat?

Maintenance en Services, de motor waarop Nederland draait. En die jij draaiende houdt. Als startende of ervaren technician kun je binnen de maintenance-branche aan de slag als werkvoorbereider, supervisor, servicemonteur of procesoperator.

Iets voor jou?

Lonkt de zee en vind jij het niet erg om een paar weken van huis te zijn? Offshore werken biedt de uitdaging die jij zoekt. Als ervaren specialist kun je aan de slag op een booreiland of windpark om Nederland te voorzien van energie en brandstof.

Ben jij uit het juiste hout gesneden?

Heb je vragen?
Neem contact met ons op!

Scroll to Top