Windpark Eemshaven vacatures

Nederland verduurzaamt. In het komende decennium worden er maar liefst 5 nieuwe windparken in de Noordzee geopend: Hollandse Kust (zuid), Hollandse Kust (noord), Hollandse Kust (west), IJmuiden Ver en Ten Noorden van de Waddeneilanden. Daarnaast zijn er al een aantal windparken operationeel, waaronder windpark Eemshaven. Ben je gek op avontuur en op zoek naar Windpark Eemshaven vacatures? Lees dan op deze pagina snel verder.

Wat is Windpark Eemshaven?

In een windpark vind je honderden windturbines (windmolens) die zorgen dat er energie wordt opgewekt uit wind. Veel windparken staan in zee omdat het rendement van de wind een stuk hoger ligt: er staat op zee mee wind, waardoor er meer energie wordt opgewekt, vergeleken met windparken op land. Windpark Eemshaven bevindt zich in de Eemshaven – op ongeveer 30 kilometer afstand van de provincie Groningen. Het wordt beheerd door een aantal bedrijven waaronder grote bedrijven Eneco, Diamond Generating Europe en Van Oord.

De bouw van Windpark Eemshaven begon in 2015 en sinds 2019 maken de wieken overuren om ons land te voorzien van meer duurzame energie. Het windpark bestaat uit 150 windturbines, met een totale capaciteit van 385 megawatt (MW). Deze turbines zijn geplaatst over een gebied van ongeveer 27 vierkante kilometer en zijn ontworpen om gebruik te maken van de sterke winden in de Noordzee. 

Je kunt je voorstellen dat onder deze uitdagende windomstandigheden – sterke wind, regen, hagel of zelf sneeuw – regelmatig onderhoud nodig is om de windturbines op volle toeren te laten draaien. Daarom zijn we continu op zoek naar technisch talent om vacatures zoals in windpark Eemshaven te vervullen. 

Windpark Eemshaven vacatures 

Niet iedereen kan vertellen dat ‘ie met de boot, per lift en het laatste stuk klimmend op z’n werkplek arriveert. Uit ervaring weten we dat zulke verhalen het altijd goed doen op een verjaardag. Voor windpark Eemshaven – maar ook andere windparken, bieden we vacatures aan zodat jouw carrière letterlijk in de lift staat. Je kunt onder andere solliciteren op de volgende functies:

 • Vacature inbedrijfsteller windmolens 
 • Vacature windmolen monteur
 • Vacature servicemonteur  
 • Vacature elektrotechnisch/mechanisch monteur 
 • Vacature projectmanager windenergie 
 • Vacature technisch adviseur windenergie 
 • Vacature inspecteur windturbines

Ga jij avontuur niet uit de weg en schrikken hoogtes jou niet af?

Wat heb ik nodig om te solliciteren op Windpark Eemshaven vacatures? 

De meesten windtechnici werken niet vanaf het begin op windparken. Logisch, want pas in het afgelopen decennium is de werkgelegenheid hier enorm in gestegen. Als jij een technische achtergrond hebt, kun je ook aan de slag in een windpark. Meestal wordt hiervoor het volgende van je gevraagd:

 • Rijbewijs B. 
 • Je moet Engels kunnen spreken, schrijven en lezen.
 • Je moet in goede gezondheid verkeren, omdat je eerst wordt onderworpen aan een medische keuring.
 • Een afgeronde technische opleiding zoals Elektrotechniek, Mechatronica, AOT of Motorvoertuigentechniek. Heb je bij Defensie gezeten, maar geen diploma? Dan zijn er meestal ook opleidingsmogelijkheden. 

Afhankelijk van je ervaring, kennis en vaardigheden verdien je gemiddeld tussen € 2.500 tot € 3.900 bruto salaris op basis van 40 uur. 

Zet je volgende carrièrestap via Tasman Professionals

Als technisch professional liggen de banen vaak voor het oprapen. Maar je hebt geen zin om op de eerste dag van je nieuwe functie erachter te komen dat de werkzaamheden niet overeenkomen met de vacature of dat je tijdens de inwerkperiode geen enkele begeleiding krijgt. 

Een goede recruiter matcht je aan een werkgever op basis van je ervaring, maar óók op basis van vaardigheden en talent. Want als jij je passie uitoefent en opbloeit in je functie, ga je fluitend naar je werk en is je werkgever blij. Bij Tasman Professionals weet je meteen waar je aan toe bent. Wil jij solliciteren op een vacature in Windpark Eemshaven via Tasman? Dat doe je zo:

 • Vul het sollicitatieformulier in 
 • Cees neemt binnen 2 werkdagen contact met je op 
 • Bij een goede match, worden eerste en tweede sollicitatiegesprek gepland
 • De arbeidsvoorwaarden worden besproken 
 • Gefeliciteerd, je mag je contract tekenen!

Gaat de functie aan je neus voorbij? Geen probleem, we pakken de draad weer op vanaf stap 3 en zoeken samen verder naar de juiste match. Door ons grote netwerk kunnen we je koppelen aan verschillende opdrachtgevers in de windsector.

Maak je volgende carrieremove in een van de volgende vakgebieden.

Van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen zoals windenergie. Voor de energietransitie is technisch talent nodig voor het installeren, onderhouden en vervangen van windmolens in on- en offshore windparken.

Lijkt jou dat wel wat?

Maintenance en Services, de motor waarop Nederland draait. En die jij draaiende houdt. Als startende of ervaren technician kun je binnen de maintenance-branche aan de slag als werkvoorbereider, supervisor, servicemonteur of procesoperator.

Iets voor jou?

Lonkt de zee en vind jij het niet erg om een paar weken van huis te zijn? Offshore werken biedt de uitdaging die jij zoekt. Als ervaren specialist kun je aan de slag op een booreiland of windpark om Nederland te voorzien van energie en brandstof.

Ben jij uit het juiste hout gesneden?

Heb je vragen?
Neem contact met ons op!

Scroll to Top