Offshore vacatures

De offshore- en marinesector een innovatieve en dynamische werkomgeving. Deins jij er niet voor terug om regelmatig van huis te zijn en voor langere tijd te werken op zee? Dan is een technische functie binnen offshore echt iets voor jou!

Over Offshore vacatures

Van offshore op de Noordzee tot een booreiland in Dubai: werken in de offshore is enorm veelzijdig. Via Tasman Professionals kan je op twee manieren binnen offshore aan de slag gaan: op booreilanden om gas uit de zee te winnen óf om bij te dragen aan een energievriendelijke manier van energie opwekken: werken in offshore windmolenparken.

Offshore vacatures op een booreiland

Werk je offshore op een booreiland, dan word je vaak met een helikopter naar je werk gebracht. Dat klinkt luxe, maar we zoeken binnen deze branche vooral keiharde doorpakkers. Je werkt twee weken in lange diensten op het booreiland, maar hebt daarna twee weken vrij. Afhankelijk van de functie en de locatie kan het ook zo zijn dat je voor langere tijd van huis af bent. Work hard, play hard. De volgende offshore vacatures op een booreiland vind je regelmatig terug op onze website:

 • E&I Operator
 • E&I Technician
 • Mechanic
 • Operator Mechanic
 • Rigger / Hijsbegeleider
 • Roughneck
 • Roustabout / Deckhand

Staat jouw functie er niet tussen of wil je meer weten over de functies? Bekijk dan alle vacatures op onze vacaturesite: werkenaanenergie.nl.

Offshore vacatures in een windpark

De windmolens langs te weg of in weilanden: je bent ze ongetwijfeld wel een keer tegengekomen. Dat is ook niet gek, want Nederland staat er vol mee. Naast deze windmolens aan land zijn er ook windmolens op zee te vinden, dit noemen we ook wel offshore windparken. Het voordeel van deze parken is dat het harder waait en daardoor de meest effectieve manier is om groene energie op te wekken. Je kan je voorstellen dat deze molens hard moeten werken met hoge windsnelheden en dat regelmatig onderhoud hiervoor benodigd is. Daarvoor zoeken we technische professionals.

Als technische specialist op een offshore windpark heb je, in tegenstelling tot specialisten op booreilanden, meestal  normale werkweken en verblijf je niet offshore. Aan het einde van je werkdag lig je in een bed met vast land onder je voeten. Als je in een offshore windpark gaat werken, is de kans groot dat je een van onderstaande functies vervult:

 • Bekabelingsmedewerker
 • Elektrotechnisch servicemonteur
 • Inbedrijfsteller windturbines
 • Mechnanisch servicemonteur
 • Rotorblad monteur

Meer weten over deze (offshore) windvacatures? Bekijk dan alle functies op onze vacaturesite werkenaanenergie.nl of lees meer informatie over offshore windparken in het algemeen.

Waarom via Tasman Professionals op zoek gaan naar je volgende offshore uitdaging?

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om zelf op zoek te gaan naar jouw nieuwe uitdaging. Voor veel organisaties kost het veel tijd en energie om zelf op zoek te gaan naar de juiste mensen. Daardoor vind je jouw droomfunctie niet direct, maar heeft een goede recruiter wél die juiste uitdaging voor jou. Daarnaast weet een goede recruiter de juiste competenties te koppelen aan functie-eisen, wat ervoor zorgt dat jij als kandidaat beter op je plaats zit bij een organisatie. Daarmee is zowel de organisatie als jij als professional tevreden. En dat is precies waar we voor gaan: een langetermijnrelatie.

Met meer dan 25 jaar ervaring binnen recruitment weten wij precies wanneer een kandidaat binnen een organisatie past. We matchen daarom alleen als we ervan overtuigd zijn dat jij de beste match voor de organisatie bent en andersom. We kijken verder dan alleen je CV en werkervaring. Op basis van assessments testen we je competenties zodat jij volledig tot bloei komt voor jouw volgende uitdaging.

Ons sollicitatieproces

Heb je een functie gezien die bij jou past? Solliciteer direct via het contactformulier! Binnen een week ontvang je een terugkoppeling van ons. Op basis van een eerste selectie bekijken we of jij binnen het profiel past. Is dat niet het geval? Dat zeggen we dan direct en kunnen bekijken of we iets anders voor je kunnen betekenen.

Indien je de eerste selectie doorkomt, word je uitgenodigd op gesprek. Op basis daarvan bekijken we of er een klik is en wordt er op basis van een assessment bekeken of jouw competenties aansluiten bij de verantwoordelijkheden die jouw nieuwe, potentiële functie met zich meebrengt. Zodra dit het geval is, stellen we je op korte termijn voor bij de opdrachtgever. Indien er een wederzijdse klik is, krijg je een aanbieding. Voordat je in dienst treedt, word je volledig klaargestoomd voor je nieuwe uitdaging door middel van een training.

Interesse? Bekijk direct alle offshore vacatures.

Heb jij als organisatie vacatures te vervullen binnen offshore?

Wij helpen je graag! Door korte lijnen en open communicatie zorgen wij dat de vacature wordt vervuld door de juiste technische specialist. Neem contact op als jij als organisatie wind-, zonne-, maintenance– of offshore-vacatures te vervullen hebt.

Maak je volgende carrieremove in een van de volgende vakgebieden.

Van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen zoals windenergie. Voor de energietransitie is technisch talent nodig voor het installeren, onderhouden en vervangen van windmolens in on- en offshore windparken.

Lijkt jou dat wel wat?

Maintenance en Services, de motor waarop Nederland draait. En die jij draaiende houdt. Als startende of ervaren technician kun je binnen de maintenance-branche aan de slag als werkvoorbereider, supervisor, servicemonteur of procesoperator.

Iets voor jou?

Lonkt de zee en vind jij het niet erg om een paar weken van huis te zijn? Offshore werken biedt de uitdaging die jij zoekt. Als ervaren specialist kun je aan de slag op een booreiland of windpark om Nederland te voorzien van energie en brandstof.

Ben jij uit het juiste hout gesneden?

Heb je vragen?
Neem contact met ons op!

Scroll to Top