Structural engineer
Bij dragende constructies zoals bruggen, tunnels en gebouwen komen uitgebreide berekeningen en uiterste precisie kijken. Een brug waar dagelijks alle forenzen overheen rijden, op weg naar hun werk. Parkeergarages met plek voor honderden voertuigen. Flatgebouwen met 20 verdiepingen. De kleinste miscalculaties kunnen desastreuze gevolgen hebben. Dit is de verantwoordelijkheid van een structural engineer. Je kan je voorstellen dat alleen de beste technische specialisten geschikt zijn voor deze functie. Op deze pagina lees je meer over wat structural engineering inhoudt.
Wat is een structural engineer?
Structural engineering (wegenbouwkunde) is een specifieke tak binnen de civiele techniek. Dit is de toegepaste wetenschap die zich bezighoudt met het ontwerpen van dergelijke bruggen, tunnels en gebouwen. De structural engineer zorgt ervoor dat deze ontwerpen veilig zijn en bestand zijn tegen extreme situaties zoals aardbevingen en overstromingen.
Organisaties waar een structural engineer werkt
Geen licht takenpakket, dat van een structural engineer. Structural engineers werken met name voor ingenieursbureaus, onderzoeksinstellingen en constructiebedrijven in bijvoorbeeld de offshore-industrie. Al deze bedrijven creëren bouwwerken voor de civiele branche (waar mensen gebruik van maken).
Structural engineers werken in de dagelijkse werkzaamheden samen met architecten, bouwkundig tekenaars en constructeurs.
Werken als structural engineer?
De vraag naar hoogopgeleide, technische specialisten is groot. Wij werken samen met grote en vooruitstrevende organisaties binnen verschillende branches, die op zoek zijn naar deze specialisten. Binnen de off-shore branche zoeken we, naast structural engineers, ook andere specialisten met een technische achtergrond.
Onpersoonlijke benadering, geen goede match tussen jouw kwaliteiten tussen jou en de organisatie en talenten die onbenut blijven. Recruitment heeft helaas niet altijd een goede naam en dat is zonde. Door middel van goede recruitment kom je niet alleen terecht bij een organisatie die past bij jou, ook leer je meer inzicht te krijgen in je eigen talenten.
Omdat wij al meer dan 25 jaar meelopen in de technische branche, weten we precies naar wie we zoeken. Kies je voor recruitment door Tasman, dan kies je voor de volgende garanties:
- Focus op jouw talenten talenten van kandidaat
- Persoonlijk contact
- Snelle terugkoppeling
- Direct weten waar je aantoe bent
- De best denkbare match tussen de kwaliteiten van de kandidaat en de eisen van de functie
- Geen vluchtige plaatsing, maar lange-termijnrelatie
Staat op dit moment jouw droombaan er niet tussen? Neem dan direct contact met ons op.
Zoek je een structural engineer voor jouw organisatie?
Zoekt jouw organisatie die ene, technische specialist binnen de civiele techniek? Wellicht kunnen wij je een handje helpen! Naast het werven van personeel kunnen we ook ondersteunen bij het selecteren van de juiste kandidaten door middel van assessments. Wij verhogen de kwaliteit van kandidaten binnen jouw organisatie, jij bent minder tijd kwijt met het selecteren van de juiste kandidaat. Een win-winsituatie!
Daarnaast kunnen we ook helpen op het gebied van payrolling en het trainen van nieuw personeel. Benieuwd? Neem contact op met ons.
Of lees meer over een van de andere technische functies:
Maak je volgende carrieremove in een van de volgende vakgebieden.
Van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen zoals windenergie. Voor de energietransitie is technisch talent nodig voor het installeren, onderhouden en vervangen van windmolens in on- en offshore windparken.
Lijkt jou dat wel wat?
Maintenance en Services, de motor waarop Nederland draait. En die jij draaiende houdt. Als startende of ervaren technician kun je binnen de maintenance-branche aan de slag als werkvoorbereider, supervisor, servicemonteur of procesoperator.
Iets voor jou?
Lonkt de zee en vind jij het niet erg om een paar weken van huis te zijn? Offshore werken biedt de uitdaging die jij zoekt. Als ervaren specialist kun je aan de slag op een booreiland of windpark om Nederland te voorzien van energie en brandstof.
Ben jij uit het juiste hout gesneden?