Process engineer

Binnen de procesindustrie wordt op grote schaal gebruik gemaakt van (bio)chemische, mechanische en/of fysische processen. Hierin worden producten vervaardigd op industriële schaal. Deze processen vinden plaats op een hoog tempo, veelal geautomatiseerd. Veel mensenhanden komen hier dus niet aan te pas. Echter moeten deze processen wel worden ontwikkeld, gemonitord en geoptimaliseerd worden. Kortom: het gehele proces in goede banen leiden. Daar komt een process engineer om de hoek kijken.

Wat is een process engineer?

Een process-engineer- of ingenieur is een hoogopgeleide techneut die zich bezighoudt met het ontwerpen, analyseren, monitoren en verbeteren van processen en installaties binnen een industrieel bedrijf. Daarnaast is een procesingenieur een belangrijke schakel op de werkvloer. Binnen deze functie wordt veel samengewerkt met machine-operators, procesoperators en/of de procestechnoloog.

Organisaties waar een process engineer werkt

Een process engineer werkt meestal binnen de industriële branche. Denk hierbij aan logistieke, farmaceutische- of chemiebedrijven. Het team waarin een process engineer werkt, kan verschillend zijn per bedrijf. Procesingenieurs kunnen onderdeel zijn van R&D teams, als proces engineer in fabrieken, in de project engineering of houden toezicht op het proces, soms in ploegendienst.

Werken als process engineer?

Bij Tasman Professionals zijn we vaak op zoek naar bekwame process engineers. Wij bieden vacatures voor organisaties die werken met duurzame energiebronnen binnen de wind- en zonne-energie. De komende jaren maken deze sectoren een explosieve groei en zijn daarom hard op zoek naar deze technische professionals. Naast werken in de “renewables”-sector, bieden we ook technische vaatures aan maintenance en off-shore.

Staat jouw droombaan er op dit moment niet tussen? Neem contact op met ons en wij gaan op zoek naar de perfecte klik.

Zoek je een process engineer voor jouw organisatie?

De visvijver met hoogopgeleide, technische professional is schaars. Als organisatie kan het vervullen van een vacature van een process engineer lang duren. Met ruim 25 jaar aan ervaring zorgen wij dat we precies de juiste vis aan de haak slaan. Met vooraf duidelijke afspraken en korte lijnen.

Is de kandidaat een starter? Wij bieden ‘m de juiste trainingen zodat hij of zij klaargestoomd wordt voor de functie. Tevens scheiden we door middel van (pre-)assessments het kaf van het koren, wat een positief effect heeft op de investeringen en tijd van de HR-afdeling. Als technisch consultancybureau zijn wij daarom, naast het werven van technisch talent, geschikt als samenwerkingspartner van A tot Z. Dit levert de volgende voordelen op voor jouw organisatie:

  • Minder tijd kwijt aan gesprekken waarbij kwaliteit mist
  • Focus op kwaliteit i.p.v. kwantiteit
  • Focus op de talenten van kandidaat
  • De best denkbare match tussen de kwaliteiten van de kandidaat en de eisen van de functie
  • Snellere doorloop waarbij we focussen op lange termijn-relaties

Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op.

Maak je volgende carrieremove in een van de volgende vakgebieden.

Van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen zoals windenergie. Voor de energietransitie is technisch talent nodig voor het installeren, onderhouden en vervangen van windmolens in on- en offshore windparken.

Lijkt jou dat wel wat?

Maintenance en Services, de motor waarop Nederland draait. En die jij draaiende houdt. Als startende of ervaren technician kun je binnen de maintenance-branche aan de slag als werkvoorbereider, supervisor, servicemonteur of procesoperator.

Iets voor jou?

Lonkt de zee en vind jij het niet erg om een paar weken van huis te zijn? Offshore werken biedt de uitdaging die jij zoekt. Als ervaren specialist kun je aan de slag op een booreiland of windpark om Nederland te voorzien van energie en brandstof.

Ben jij uit het juiste hout gesneden?

Heb je vragen?
Neem contact met ons op!

Scroll to Top