Energietransitie
Energietransitie is een hot topic dit moment. Je hoort de term misschien niet vaak maar het is overal. De woorden verraden het, onze energie (om specifiek te zijn het verkrijgen ervan) is in transitie. Er vinden serieuze veranderingen plaats. Het is een overgang van traditionele energiewinning naar een modern en milieubewust systeem. In plaats van energie te halen uit bronnen die opraken, kiezen we voor energiebronnen die oneindig zijn.
Nieuwe, duurzame energiebronnen
De bronnen waar de mensheid jarenlang van heeft geleefd zijn niet oneindig. Deze raken op den duur op. Energietransitie is er om dit probleem tegen te gaan. De oude bronnen noemen we ook wel fossiele brandstoffen. Dit zijn aardolie, aardgas en kolen. Het streven is dat deze stoffen uiteindelijk met pensioen mogen gaan. Ze zullen vervangen worden door groenere alternatieven. Duurzame energie, daar ben jij vast en zeker bekend mee. En om deze energie op te wekken is er veel technisch talent nodig.
Windenergie
Een grote focus ligt op het winnen van energie vind je in de lucht, namelijk door de wind. Denk aan het bouwen van windmolens, ook wel windturbines genoemd. Tegenwoordig vind je windmolenparken op het land én op zee. Deze windmolens moeten gebouwd, onderhouden en aan het einde van hun levenscyclus afgebroken worden. Hiervoor is technisch talent hard nodig. Wil jij meewerken aan de energietransitie? Bekijk dan onze windvacatures.
Zonne-energie
De planeet zon is ook een kompaan van energietransitie. Energie van de zon opwekken gaat door middel van zonnepanelen en zonneparken. Ben jij hierin thuis? Bekijk dan onze zonvacatures.
Waterstof
Wist je dat waterstof het meest voorkomende element is in het universum? In tegenstelling tot de oude bronnen zoals gas is deze bron onuitputtelijk. Het kan simpelweg niet op raken. Waterstof is een kleurloos, reukloos, smaakloos en hoog ontvlambaar (niet giftig) gas. Het is van nature niet aanwezig op aarde, maar wordt gewonnen uit andere bronnen zoals aardgas of kolen. Dit proces is niet duurzaam, maar het wordt vergroend door een bepaalde manier van opwekken. Deze groene oplossing heet ‘elektrolyse’. Op dit moment staan er geen vacatures open op Tasman Professionals in deze tak van sport. Maar als je jouw steentje wil bijdragen aan de energietransitie, stuur je CV plus motivatie naar ons.
Klimaatdoelen binnen de energietransitie
De energietransitie is hard nodig. De aarde warmt op en dat zorgt ervoor dat bepaalde dier- en plantsoorten worden bedreigd met uitsterven. Zodra die keten in gang wordt gezet, heeft dat ook invloed op de mensheid en wordt de aarde op lange termijn onbewoonbaar. Met het klimaatakkoord van Parijs, dat ondertekend is door 196 andere landen, is het doel om de aarde niet verder te laten opwarmen. Door de CO2-uitstoot drastisch te verminderen blijft dit beperkt. Door niet-duurzame energiebronnen in te ruilen voor duurzame varianten, wordt het probleem beperkt.
Op 28 juni 2019 heeft ons kabinet een nieuw klimaatakkoord gepresenteerd. Hierin vind je meer dan 600 afspraken om de uitstoot van broeikassen flink te reduceren. Er staat in dat wanneer we in het jaar 2030 zijn 70 procent van al het elektriciteit moet komen van nieuwe bronnen. De tijd begint te dringen en er zijn meer handen nodig om resultaat te boeken binnen de energietransitie. Technisch talent is harder nodig dan ooit.
Meewerken aan energietransitie?
De energietransitie schreeuwt om nieuw technisch talent. Wil jij niet alleen een toffe technische baan, maar ook meewerken aan de wereld van morgen? Dan is dit jouw kans. Solliciteer nu voor een baan in de techniek en draag bij aan de energietransitie. Voor alle technische vacatures kun je direct naar werkenaanenergie.nl
Tasman Professionals bemiddelt technische talenten naar banen waarin hun passie en kennis volledig tot zijn recht komen. Werkzaam bij een organisatie en op zoek naar technisch talent om klimaatdoelen te behalen? Aarzel zeker niet om contact op te nemen met Tasman Professionals.
Als organisatie dringend op zoek naar technisch talent?
Is jouw organisatie innovatief, staat duurzaamheid voorop en ben jij voorloper op het gebied van de energietransitie? Waarschijnlijk heb jij technisch talent dan hard nodig. Naast het werven en selecteren van technisch talent kunnen wij je ook helpen met overige diensten:
Maak je volgende carrieremove in een van de volgende vakgebieden.
Van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen zoals windenergie. Voor de energietransitie is technisch talent nodig voor het installeren, onderhouden en vervangen van windmolens in on- en offshore windparken.
Lijkt jou dat wel wat?
Maintenance en Services, de motor waarop Nederland draait. En die jij draaiende houdt. Als startende of ervaren technician kun je binnen de maintenance-branche aan de slag als werkvoorbereider, supervisor, servicemonteur of procesoperator.
Iets voor jou?
Lonkt de zee en vind jij het niet erg om een paar weken van huis te zijn? Offshore werken biedt de uitdaging die jij zoekt. Als ervaren specialist kun je aan de slag op een booreiland of windpark om Nederland te voorzien van energie en brandstof.
Ben jij uit het juiste hout gesneden?