Windpark C-power in België

Het is twee voor twaalf. In de afgelopen decennia zijn we met z’n allen te achteloos omgegaan met de aarde. De wereldbevolking groeit en producties schalen alleen maar op. Daarvoor is meer energie nodig. En laat energieproductie nou net de grootste uitstoter van CO2 zijn – een broeikasgas dat ervoor zorgt dat de atmosfeer dunner wordt en de aarde laat opwarmen. Hierdoor worden weersomstandigheden extremer en zorgt het er mogelijk voor dat de aarde uiteindelijk onbewoonbaar wordt voor mensen. 

Daarom is het belangrijk om juist nu in te grijpen en de productie van CO2 uiteindelijk terug te draaien naar 0. Onder andere door over te stappen op duurzame manieren om energie te winnen: bijvoorbeeld door het opwekken van energie door middel van windturbines. In de Noordzee vind je verschillende windparken die een groot deel van de wind opwekken en omzetten naar duurzame energie. Een van die windparken is C-Power in de Belgische Noordzee. Meewerken aan de energietransitie en op zoek naar een vacature in windpark C-Power? Lees dan snel verder.

Wat is windpark C-power?

Waarschijnlijk zijn windturbines niet nieuw voor je. Rij je over de snelweg, dan zijn ze vaak onderdeel van je uitzicht: ze staan vaak te draaien op akkers of braakliggende terreinen. Je bent misschien wat minder bekend met windmolens op zee. Toch vind je in de Noordzee (zowel in Nederland als België) behoorlijk wat windparken: het waait harder op zee en daarom is het energie-rendement hoger. Dit worden ook wel offshore windparken genoemd. 

Windpark C-power is onderdeel van het Belgian Offshore Platform (een vereniging van investeerders en eigenaars van windparken in de Belgische Noordzee) en het oudste windpark op zee van België. In 2008 werden de eerste 6 windturbines gebouwd en gebruikt. Inmiddels telt het windpark maar liefst 54 windturbines die samen goed zijn voor de productie van één miljoen megawattuur per jaar, wat ongeveer gelijk staat aan het jaarlijkse verbruik van 300.000 huishoudens. Alleen al dit windpark zorgt ervoor dat de jaarlijkse CO2-uitstoot in België gemiddeld met 415.000 ton vermindert. 

Vacatures windpark C-power 

Dat dit windpark operationeel is, betekent niet dat er geen werkverschaffing meer is. De omstandigheden van windturbines zijn vrij extreem, waardoor regelmatig onderhoud en reparaties nodig zijn. Daarnaast hebben windturbines een gemiddelde levensduur van zo’n 25 jaar, waardoor ze op termijn aan vervanging toe zijn. Kortom: er is bij windpark C-power en andere windparken vaak voldoende werkgelegenheid. 

Ook als je nog niet eerder hebt gewerkt in een windpark, kun je – met de juiste technische achtergrond – terecht als windmolenmonteur, inbedrijfsteller of mechanisch monteur aan de slag bij een windmolenpark. 

Staat jouw ideale vacature er niet tussen of zoek je werk in een andere regio? Neem contact op

Werken via Tasman Professionals

Je steentje bijdragen aan de maatschappij. Dat vinden we belangrijk: daarom richten we ons met Tasman Professionals steeds meer op renewables recruitment. Het werven en selecteren van sterke kandidaten die de wereld van morgen mooier maken. 

Bij de grote opdrachtgevers van windparken kan het lastig zijn om voet tussen de deur te krijgen. Of je wordt aangenomen, maar volledig aan je lot overgelaten. Niet als je solliciteert via Tasman Professionals: we kijken op basis van je wensen en behoeften naar mogelijke opdrachtgevers en koppelen je alléén als er een potentiële match is. Jij wilt toch ook werken voor een werkgever die blij is met jou – en andersom? Vergeet de standaard recruitmentpraatjes, slechte communicatie en radiostilte na het indienen van een sollicitatie: wij helpen je van A tot Z met het vinden van de juiste baan in de windbranche. 

Maak je volgende carrieremove in een van de volgende vakgebieden.

Van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen zoals windenergie. Voor de energietransitie is technisch talent nodig voor het installeren, onderhouden en vervangen van windmolens in on- en offshore windparken.

Lijkt jou dat wel wat?

Maintenance en Services, de motor waarop Nederland draait. En die jij draaiende houdt. Als startende of ervaren technician kun je binnen de maintenance-branche aan de slag als werkvoorbereider, supervisor, servicemonteur of procesoperator.

Iets voor jou?

Lonkt de zee en vind jij het niet erg om een paar weken van huis te zijn? Offshore werken biedt de uitdaging die jij zoekt. Als ervaren specialist kun je aan de slag op een booreiland of windpark om Nederland te voorzien van energie en brandstof.

Ben jij uit het juiste hout gesneden?

Heb je vragen?
Neem contact met ons op!

Scroll to Top