Duurzame energie

Nederland slaat de handen ineen om zoveel mogelijk beschikbare, betrouwbare en duurzame energie op te wekken die voor iedereen beschikbaar wordt. Klimaatverandering en hoge energierekeningen zorgen ervoor dat verduurzamen prioriteit wordt. De vraag naar duurzame energie neemt toe en daarvoor is technisch talent nodig.

Wat is duurzame energie?

Energie is duurzaam wanneer het nooit en te nimmer op gaat. Ook is het herbruikbaar en niet schadelijk voor het milieu. Duurzame energie wordt opgewekt uit duurzame bronnen: zoals de wind, zon of water.

Zonne-energie

Ook deze hernieuwbare energie raakt nooit op en is volledig afkomstig van de zon in de vorm van licht en warmte. De energie wordt opgenomen door middel van zonneboilers- en panelen, waardoor het vervolgens wordt omgezet in elektriciteit.

Waterstof

Ook waterstof is een duurzame, onuitputtelijke energiebron. Deze vorm van energie heeft een neutrale geur en komt vrij in de vorm van gas dat niet giftig is. Dit gas wordt gewonnen uit kolen of aardgas, waarna koolstofdioxide vrijkomt. Je raadt het al: heel duurzaam is het niet. Daarom wordt het ook ‘grijze’ waterstof genoemd. Maar naast deze grijze, bestaat er ook duurzame, blauwe waterstof. Deze wordt opgewekt door water. Dit is een duurzame energiebron waaruit steeds vaker wordt gewonnen.

Windenergie

Waar de wind waait, wordt windenergie opgewekt. Vroeger werd dit voornamelijk gebruikt om menskracht in te wisselen voor windmolens. Tegenwoordig worden deze windmolens -ook wel windturbines genoemd- ingezet duurzame energie op te wekken. 

Nederland eindigt samen met het Verenigd Koninkrijk hoog op de lijst van de meeste windparken. In de komende jaren worden er worden vijf nieuwe windparken in gebruik genomen. Samen zijn deze goed voor de productie van 8.3 Gigawatt aan elektriciteit per jaar: dit is 0,006% van het totaalverbruik in Nederland.

Te land, ter zee of in de lucht

Windparken bevinden zich op het droge én natte: in de zee en op het land. Deze windparken worden gebouwd en moeten onderhouden worden. Daarom is er een grote vraag naar technisch talent binnen de windmolenindustrie om duurzame energie op te wekken. Denk bijvoorbeeld aan: 

  • Bekabelingsmedewerker 
  • Elektrotechnisch servicemonteur 
  • Inbedrijfsteller windturbines
  • Mechanisch servicemonteur
  • Rotorblad monteur

Wil je bijdragen aan de toekomst van morgen door het opwekken van duurzame energie?

Staat jouw droombaan er op dit moment niet tussen? Geen nood! Neem contact op met ons en wij gaan op zoek naar de perfecte match voor jou.

Werken aan de toekomst van morgen?

Een steentje bijdragen aan energietransitie? Of je nu met beide benen op de grond staat, je lunch eet op het dak van een huis of dagelijks tientallen trappen omhoog loopt in een windturbine: jij deinst niet terug voor een afwisselende baan en barst van de technische kennis.

Ga aan de slag als installatie- of servicemonteur, leer met steigers en hoogwerkers omgaan, bevestig montagesystemen of monteer complexe installatie. Als monteur zorg je ervoor dat alle installaties als een zonnetje lopen. 

Klaar voor een uitdaging op zee? Met een functie in de offshore sector krijg je deze kans. Als operator is het belangrijk dat je veilig te werk gaat, je een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebt en weet om te gaan met bijvoorbeeld diesel- en gasmotoren, gas turbines en compressoren. Hou je van afwisseling? Dan is zijn deze functies je op het lijf geschreven. Naast de techniek, voer je namelijk ook administratieve werkzaamheden uit. 

Hebben deze functies je enthousiast gemaakt? Bekijk dan onze vacaturewebsite voor alle openstaande vacatures.

Op zoek naar nieuw technisch talent voor jouw organisatie?

Met een uitgebreid netwerk en meer dan 25 jaar ervaring in de technische branche weten we als geen ander hoe lastig het kan zijn om in de huidige arbeidsmarkt het juiste personeel te vinden. Dit in combinatie met de vraag naar meer duurzame energie, maakt het vaak een lastige situatie voor veel bedrijven. Wij helpen je graag bij het zoeken van de juiste match tussen werkgever- en werknemer.

Waarom kies je voor Tasman Professionals?

✅ Focus op kwaliteit in plaats van kwantiteit
✅ Groot portfolio van technische professionals door langetermijnrelaties
✅ Persoonlijk recruitment met heldere rapportages
✅ De best denkbare match tussen de kwaliteiten van de kandidaat en de eisen van de functie
✅ Verbeteren van het recruitmentproces door een strak onboardingproces & op maat gemaakte trainingen

Maak je volgende carrieremove in een van de volgende vakgebieden.

Van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen zoals windenergie. Voor de energietransitie is technisch talent nodig voor het installeren, onderhouden en vervangen van windmolens in on- en offshore windparken.

Lijkt jou dat wel wat?

Maintenance en Services, de motor waarop Nederland draait. En die jij draaiende houdt. Als startende of ervaren technician kun je binnen de maintenance-branche aan de slag als werkvoorbereider, supervisor, servicemonteur of procesoperator.

Iets voor jou?

Lonkt de zee en vind jij het niet erg om een paar weken van huis te zijn? Offshore werken biedt de uitdaging die jij zoekt. Als ervaren specialist kun je aan de slag op een booreiland of windpark om Nederland te voorzien van energie en brandstof.

Ben jij uit het juiste hout gesneden?

Heb je vragen?
Neem contact met ons op!

Scroll to Top