Meer duurzame energie: vijf nieuwe windparken

Duurzame energie is hot. Duurzame energie raakt nooit op en zorgt ervoor dat de CO2-uitstoot drastisch vermindert. En dat is nodig, omdat we met de huidige cijfers afstevenen op een globale ramp. Door over te stappen op groene energie (energie die nooit opraakt) kunnen we verdere achteruitgang verminderen, of in ieder geval uitstel van executie aanvragen. Er zijn een hoop duurzame energievormen: van groen gas en biovergisting tot zonne– en windenergie. Deze laatste twee bronnen zijn altijd aanwezig: binnen 60 minuten kunnen we net zoveel zonne-energie produceren, als de wereldbevolking samen in één jaar verbruikt. En windenergie kan vanaf windkracht 2 worden opgevangen. Ter vergelijking: de gemiddelde windkracht in Nederland ligt tussen windkracht 2-3 aan land en 4-5 aan zee.

Windparken goed voor het opwekken van extra 8.3 GW groene energie

Niet gek dus dat er steeds meer windparken oppoppen in de Noordzee. Door de sterkere wind wordt er in verhouding meer wind opgevangen op zee. In het komende decennium staat de bouw van vijf windparken op zee gepland: Hollandse Kust (zuid), Hollandse Kust (noord), Hollandse Kust (west), IJmuiden Ver en Ten Noorden van de Waddeneilanden. Deze windparken zijn samen goed voor de productie van 8.3 GW per jaar. In totaal wordt er jaarlijks 120.000 gigawatt uur aan stroom verbruikt in Nederland. Deze extra capaciteit zorgt ervoor dat Nederland weer een stukje verder vergroent.

duurzame innovaties
 

Toename van het aantal banen in Noord-Holland

Deze projecten zijn opgedeeld in vijf verschillende fasen: ontwikkeling & projectmanagement, productie van de turbines, balans van fabrieksproductie, installatie & inbedrijfstelling en exploitatie & onderhoud. De realisatie zorgt ervoor dat er extra banen zullen komen, met name voor de provincie Noord-Holland. Denk in de eerste fase, naast de ontwikkeling en het management ervan, ook aan onderzoeken zoals milieu- en zeebodemonderzoeken. In de derde fase zullen verschillende toeleveranciers belangrijk worden voor de toelevering van materialen voor de windturbines en voor installatie-apparatuur aan de boten. In de vierde en vijfde fase: de installatie en inbedrijfstelling, zal de vraag naar meer technisch personeel gigantisch stijgen.

Voor de provincie Noord-Holland, evenals de rest van Nederland, zal de werkgelegenheid op dit gebied enorm toenemen. Daarom is de vraag naar technische specialisten hoog. Ben jij een technische specialist en ben jij klaar voor een nieuwe uitdaging? Dan gaat de windsector jou ongetwijfeld een nieuwe uitdaging bezorgen. Je vindt op onze vacaturesite regelmatig nieuwe functies: van servicemonteur tot bekabelingsmedewerker en van inbedrijfsteller tot rotorbladmonteur. Bekijk onze vacatures of stuur je open sollicitatie in via het formulier.

Recente blogs

Contact informatie

Tasman Profesionals B.V.
Comeniusstraat 2a
1817 MS Alkmaar
(Bezoek op afspraak)
info@tasmanprofessionals.nl
+31 (0) 72 30 30 366

Heb je vragen?
Neem contant met ons op!

Scroll to Top