Werving en selectie

Als technische professional ben je toe aan je eerste of volgende stap in je carrière. Je hebt net je papiertje op zak en bent van plan om de theorie toe te gaan passen in de praktijk, of je bent op zoek naar een functie met meer uitdaging. Maar hoe pak je deze volgende stap aan? Zonder je al te veel druk op te leggen, is de keuze die je nu maakt misschien wel bepalend voor het verloop van de rest van je carrière en misschien wel je leven. Een stap waar je dus niet te licht over moet denken. Je wilt tenslotte een functie die helemaal bij jou past, waar je jouw specialisme kan toepassen, je ei kwijt kan en waar je iedere dag met een glimlach naartoe gaat. Een werving- en selectiebureau (w&s bureau) kan je helpen bij het vinden van die optimale match.

Wat is werving en selectie?

Werving en selectie is het aantrekken en selecteren van de juiste professionals voor een bepaalde functie. Hierbij draait het om de optimale match tussen organisatie en kandidaat. Technische organisaties komen bij ons terecht om het juiste functieprofiel voor de functie te zoeken. De organisaties betalen een werving- en selectiebureau hier vaak een fee voor. Voor jou als professional zitten hier geen kosten aan verbonden.

De voordelen om via een werving- en selectiebureau te starten aan je volgende carrièrestap

Als technisch specialist profiteer je ervan om via een werving- en selectiebureau te solliciteren. Wanneer een organisatie een w&s-bureau hiervoor inhuurt, kan je ervan uitgaan dat ze serieus zijn in het aantrekken en opleiden van nieuw personeel. Daarnaast zijn er nog een aantal voordelen:
  • De best denkbare match tussen de kwaliteiten van de kandidaat en de eisen van de functie;
  • Op basis van CV, motivatiebrief én kwaliteiten wordt gekeken of er een match is;
  • Door een uitgebreide database aan organisaties wordt er gekeken wat het beste bij jou past;
  • Je wordt volledig klaargestoomd voor het sollicitatieproces;
  • Jij hoeft niet zelf achter de organisatie aan te gaan, de communicatie nemen wij voor je uit handen;
  • Je komt direct in dienst.
Geïnteresseerd geraakt? Bekijk al onze technische vacatures.

Voor welke branches voeren wij werving en selectie uit?

Tasman Professionals is specialist op het gebied van Renewables Recruitment. Werken aan de toekomst van morgen en daarvoor de juiste specialisten vinden. Dat is onze missie. Verduurzaming in Nederland wordt steeds belangrijker en opwekken van energie uit natuurlijke bronnen is daarvoor een van de belangrijkste kerntaken. Daarvoor is kundig en technisch personeel nodig. Vandaar dat wij opereren in de volgende duurzame branches:

Naast vacatures binnen de wind- en zonne-energie, vervullen we ook vacatures binnen offshore en maintenance. Zo is er voor iedere technische professional wel een passende vacature te vinden.

Waarom kiezen voor Werving en Selectie via Tasman Professionals?

Met ruim 25 jaar ervaring weten wij precies wat zowel professional als organisatie belangrijk vinden. Wij gaan niet voor ordinair “CV’tjes schuiven”, maar kiezen voor een aanpak waarbij een persoonlijke benadering en langetermijnrelatie voorop staan. Ook wanneer je als professional buiten de boot valt bij een specifieke functie, vertellen we je dat direct. Dat in combinatie met onze uitgebreide sollicitatietrainingen, assessments en korte lijnen zorgen ervoor dat je als sollicitant bij ons goed wordt behandeld. Niet voor niets zijn wij de nieuwe standaard in Renewables recruitment.

Als organisatie op zoek naar technisch talent? Wij helpen je er graag bij! Naast het werven en selecteren van kandidaten kunnen we ook helpen met detachering, payrolling, assessments en aanvullende trainingen. Neem contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken.

Heb je vragen?
Neem contact met ons op!

Scroll to Top