Hoe vind je het juiste personeel bij een enorm tekort aan technisch talent?

Dat er al jaren een enorm tekort aan technisch personeel is klinkt je vast niet onbekend in de oren. Het aantal technische functies neemt toe, terwijl het op de gangen van de technische opleidingen steeds rustiger wordt. Maar nog nooit waren de tekorten zo hoog, terwijl de energietransitie schreeuwt om technisch opgeleid personeel. 

tekort technisch talent
 

RTL nieuws gaf in 2020 nog aan dat er meer dan 70.000 vacatures openstonden voor technische beroepen. Door de energietransitie – die ervoor zorgt dat de huidige energiesystemen overgaan op duurzame bronnen en daarmee de C02-uitstoot wordt teruggebracht tot 0 – neemt de vraag alleen maar verder toe. Zo worden er in het komende decennia vijf nieuwe Windparken op de Noordzee gebouwd die goed zijn voor het opwekken 8.3 GigaWatt per jaar. Die parken bouwen zichzelf niet en ook voor het onderhoud van die windturbines zijn technische specialisten nodig.

Om het tekort aan te pakken is het belangrijk is het belangrijk dat kinderen al vroeg kennismaken met techniek. Daarnaast is het belangrijk dat organisaties die schreeuwen om technisch talent, het gat tussen de arbeidsmarkt en opleidingen kleiner maken. Dat kan door het aanbieden van extra trainingen, lessen en medewerkers vanuit het bedrijf gastcolleges laten geven op scholen. Zo worden studenten enthousiaster gemaakt, hebben de toekomstig technisch talenten een zachtere landing aan het begin van hun carrière en hebben bedrijven meer invloed op het werven van nieuw personeel.

Ook zij-instromers vanuit andere technische beroepen kunnen helpen bij het opvullen van technische beroepen. Monteurs die voorheen een glasvezelnetwerk aanlegden, kunnen nu ingezet worden binnen de energietransitie. Daarvoor is het belangrijk dat zij de juiste opleiding krijgen zodat ze met de juiste kennis op zak aan de slag kunnen gaan.

Bij Tasman Professionals hebben we ruime kennis en praktijkervaring binnen de technische branche. Naast de werving en selectie van technisch talent kunnen we ook detacheren en assessments aanbieden. En heeft een sollicitant nog niet de juiste ervaring? Met aanvullende trainingen kunnen we ervoor zorgen dat ze klaargestoomd worden voor de nieuwe functie.

Zoek je als organisatie technisch talent dat past bij de functie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Door ons grote netwerk en aanvullende assessments koppelen we het juiste talent aan jouw organisatie en blijven we ná plaatsing in beeld. We schuiven geen CV’tjes, maar werken aan een langdurige relatie tussen de sollicitant en jouw organisatie. En ben je als (startend) technisch talent op zoek naar een uitdagende baan? Wij stomen je aan de hand van trainingen volledig klaar voor de gewenste functie. Bekijk onze vacaturesite werkenaanenergie.nl voor de nieuwste vacatures of neem contact op voor meer informatie.

Recente blogs

Contact informatie

Tasman Profesionals B.V.
Comeniusstraat 2a
1817 MS Alkmaar
(Bezoek op afspraak)
info@tasmanprofessionals.nl
+31 (0) 72 30 30 366

Heb je vragen?
Neem contant met ons op!

Scroll to Top