Solliciteren tijdens corona: hoe pak je dat aan?

We zitten middenin een tweede lockdown en dat kan behoorlijk wat stress opleveren. Zowel privé als zakelijk. Je partner of kinderen zijn thuis en misschien moet je ze wel zelf lesgeven. Thuiswerken in plaats van op kantoor kan behoorlijk wat uitdagingen geven. Maar wat als je onlangs je baan bent verloren of zoekende bent naar een nieuwe baan? Dan is de kans groot dat je je sollicitatiegesprek op afstand moet voeren.

Wij geven je graag wat tips zodat je ook online goed uit de verf komt tijdens een sollicitatiegesprek.

Bereid je net als bij een ‘real life’ sollicitatiegesprek van tevoren goed voor

Je zit thuis, in je ‘veilige’ omgeving, maar een voorbereiding is nog steeds het halve werk. Als je in de ochtend een online sollicitatiegesprek hebt, zorg dan dat je ruim van tevoren bent opgestaan. Kleed je aan alsof je de deur uit zou gaan en lees je vooraf goed in bij de functie.

recruitment randstad

Noteer belangrijke informatie

Net als bij een normaal sollicitatiegesprek heb je de mogelijkheid om vragen te stellen. Houd daarom een notitieboekje bij de hand en schrijf alles op wat misschien op een later moment vragen kan opleveren.

Test de technologie vooraf

Controleer of je een goede internetverbinding hebt. Bel bijvoorbeeld eerst met een kennis en bekijk of de verbinding stabiel genoeg is. Twijfel je erover? Zoek dan op ‘internet speedtest’ in Google en controleer de snelheid van je internetverbinding. Met 10 mbps kan je behoorlijk vooruit. Laat het internet het afweten? Zet je telefoonbundel tijdelijk iets hoger en bel via je persoonlijke hotspot, in plaats van via de wifi in huis.

Controleer ook de accu van je computer, zodat ‘ie tijdens het gesprek niet ineens uitvalt. Het beste kan je tijdens het gesprek je laptop aan de lader leggen, dan loop je geen risico.

Sluit jezelf af

Je wilt natuurlijk tijdens dit gesprek niet gestoord worden. Zorg daarom dat alle mogelijke afleidingen uit de buurt zijn. Zet je mobiele telefoon op stil. Zet alle notificaties op je laptop uit en laat alleen de tabbladen open staan die hoognodig zijn. Ga in een afgesloten kamer zitten waar alleen jij bent en waar geen ruis van andere geluid is. Ben je snel afgeleid? Een noise cancelling koptelefoon of oortjes helpen je om gefocust te blijven.

Weten hoe je je verder kunt voorbereiden op jouw droomvacature? Neem contact op.

Recente blogs

Contact informatie

Tasman Profesionals B.V.
Comeniusstraat 2a
1817 MS Alkmaar
(Bezoek op afspraak)
info@tasmanprofessionals.nl
+31 (0) 72 30 30 366

Heb je vragen?
Neem contant met ons op!

Scroll to Top