Project engineer

Binnen de procesindustrie wordt op grote schaal gebruik gemaakt van chemische, biochemische, mechanische en/of fysische processen. Deze processen vinden plaats op een hoog tempo, veelal geautomatiseerd. Een project engineer (projectingenieur) zorgt dat dit geheel in vlotte banen loopt.

Wat is een project engineer?

Een project engineer is eigenlijk een process engineer. Project engineering is een specifieke tak hiervan, waarbij wordt gefocust op specifieke projecten waarvan hij of zij de leiding over de technische uitvoering heeft. Verwar een project engineer niet met een (technisch) projectmanager: dat zijn 2 verschillende beroepen.

Een project engineer is namelijk de schakel tussen de technische uitvoering en de projectmanager. Waar een projectmanager zich meer met de achterkant van een project bezighoudt, is een project engineer vaker aanwezig op de werkvloer. In deze functie wordt de uitvoering aangestuurd en erop toegezien dat er geen fouten worden gemaakt. Een project engineer heeft een technische opleiding in het hoger onderwijs gevolgd.

Organisaties waar een project engineer werkt

Net zoals de process engineer, werkt een project engineer vaak in bedrijven binnen de industriële branche. Binnen deze organisaties is de project engineer verantwoordelijk voor de uitvoering van het project, van A tot Z. In sommige bedrijven is deze persoon tevens verantwoordelijk voor het budget.

Werken als process engineer?

Veel organisaties zijn op zoek naar specialisten op het gebied van project engineering. Op onze vacaturepagina zal je regelmatig verschillende vacatures hierover voorbij zien komen.

Staat op dit moment jouw droombaan er niet tussen? Neem dan direct contact met ons op.

Zoek jouw organisatie een project engineer?

Mist jouw organisatie die technische specialist, die ieder project van A tot Z in de puntjes uitvoert? De visvijver met hoogopgeleide, technische professionals is schaars. Met ruim 25 jaar aan ervaring zorgen wij ervoor dat we precies de juiste vis aan de haak slaan. Met vooraf duidelijke afspraken en korte lijnen.

Kies je ervoor om de werving en selectie uit handen te geven aan Tasman Professionals? Dan kies je voor de volgende garanties:

  • Minder tijd kwijt aan gesprekken waarbij kwaliteit mist
  • Persoonlijke benadering
  • Focus op kwaliteit i.p.v. kwantiteit
  • Focus op de talenten van kandidaat
  • De best denkbare match tussen de kwaliteiten van de kandidaat en de eisen van de functie
  • Snellere doorloop waarbij we focussen op lange termijn-relaties

Trainingen voor de nieuwe project engineer

Tevens kunnen we de nieuwe collega voorzien van alle handvatten die hij of zij nodig heeft, door middel van specifieke trainingen. Zo rolt de sollicitant vervult de sollicitant binnen no-time de juiste rol binnen jouw organisatie.

Naast ervaren project engineers bieden een legio aan technische specialisten. Denk aan servicemonteurs, operators en werkvoorbereiders voor organisaties binnen de wind– en zonne-energie, maintenance en offshore branche. Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op.

Maak je volgende carrieremove in een van de volgende vakgebieden.

Van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen zoals windenergie. Voor de energietransitie is technisch talent nodig voor het installeren, onderhouden en vervangen van windmolens in on- en offshore windparken.

Lijkt jou dat wel wat?

Maintenance en Services, de motor waarop Nederland draait. En die jij draaiende houdt. Als startende of ervaren technician kun je binnen de maintenance-branche aan de slag als werkvoorbereider, supervisor, servicemonteur of procesoperator.

Iets voor jou?

Lonkt de zee en vind jij het niet erg om een paar weken van huis te zijn? Offshore werken biedt de uitdaging die jij zoekt. Als ervaren specialist kun je aan de slag op een booreiland of windpark om Nederland te voorzien van energie en brandstof.

Ben jij uit het juiste hout gesneden?

Heb je vragen?
Neem contact met ons op!

Scroll to Top