Investeren in windparken in Nederland is populair

Nederland mag dan maar een klein land zijn, het is groot op het gebied van duurzaamheidsinvesteringen. In 2020 werd er in Nederland voor maar liefst 7,9 miljard euro geïnvesteerd in nieuwe windparken en is daarmee, op het Verenigd Koninkrijk na, de grootste investeerder in Europa in 2020 in windparken. Ondanks de pandemie die een groot deel van 2020 besloeg, blijkt windenergie een aantrekkelijke investering te zijn. Bron: Windenergie nieuws 

Investeren in Windenergie betaalt zich uit

Niet gek dat Nederland en het Verenigd Koninkrijk hoog op de lijst eindigen: de aanleg van windparken op de Noordzee wordt enorm gestimuleerd. In de komende vijf jaar staan er maar liefst vijf nieuwe windparken op de planning: Hollandse Kust (zuid), Hollandse Kust (noord), Hollandse Kust (west), IJmuiden Ver en Ten Noorden van de Waddeneilanden. Deze windparken zijn samen goed voor de productie van 8.3 GW aan elektriciteit per jaar. Ter vergelijking: in totaal wordt er jaarlijks 120.000 gigawatt uur aan stroom verbruikt in Nederland.

windpark op zee
 

Om broeikassen te verminderen, zijn duurzame energiebronnen essentieel

Deze investeringen zijn hard nodig omdat Nederland, net als de rest van de wereld, flink achterloopt op het gebied van de doelstellingen rondom het klimaatakkoord van Parijs. In 2030 moet de uitstoot van broeikasgassen met de helft verminderd zijn ten opzichte van 1990. Kiezen voor duurzame energiebronnen die nooit opraken, zijn dus essentieel. Hierin is nog een lange weg te gaan en technisch personeel binnen de windsector is harder nodig dan ooit.

Technisch opgeleid personeel is harder nodig dan ooit

Met de projectontwikkeling, bouw en het onderhoud van deze windparken is technisch personeel harder nodig dan ooit. Ben jij toe aan een carrièreswitch of wil je de opgedane theorie eindelijk toepassen in de praktijk? Kies voor een technische baan in de windsector. Tasman Professionals werkt met verschillende opdrachtgevers die op zoek zijn naar specialisten binnen de wind. Denk hierbij aan inbedrijfsteller van windturbines, rotorblad monteur of mechanisch service monteur. Benieuwd naar alle functies? Bekijk onze vacaturesite.

Recente blogs

Contact informatie

Tasman Profesionals B.V.
Comeniusstraat 2a
1817 MS Alkmaar
(Bezoek op afspraak)
info@tasmanprofessionals.nl
+31 (0) 72 30 30 366

Heb je vragen?
Neem contant met ons op!

Scroll to Top