Monteur elektrotechniek

Als monteur elektrotechniek is geen avontuur of uitdaging je te gek. In de maintenance– en offshore branche bevind je je tijdens je shift namelijk vaak in de hoogte of op platformen, waar je tegelijkertijd een steentje bijdraagt aan een duurzame toekomst. Ben jij klaar voor de volgende stap in je loopbaan en daarbij klaar voor een nieuwe uitdaging? Zoek dan niet verder. Wij helpen je hiermee graag verder.

Wat doet een monteur elektrotechniek?

Als monteur elektrotechniek houd je je bezig met het installeren, herstellen en onderhouden van elektrotechnische machines. Deze elektrotechnische apparatuur vind je dan ook op iedere denkbare plek terug. Denk bijvoorbeeld aan auto’s-, windmolens-, op platformen of binnenin een lopende band. De werkzaamheden van een monteur elektrotechniek zijn dan ook erg gevariëerd. Denk hierbij aan: 

  • Het onderhouden en installeren van elektrotechnische installaties; 
  • Het in bedrijf nemen van nieuwe installaties en systemen; 
  • Het maken van analyses en het uitvoeren van reparaties en modificaties; 
  • Het oplossen van storingen; 
  • Het verwerken van storingen, reparaties en onderhoud in een logboek.

Organisaties waar een monteur elektrotechniek werkt

De elektrotechnische monteur vind je terug in verschillende branches, meestal in de industrie of installatiebedrijven. Denk hierbij aan water-, weg-, woning- en utiliteitsbouw. Of aan petrochemie en telecom. Het zijn van een teamplayer is dan ook een pré, aangezien je de opdrachten samen met een team van installateurs, werkvoorbereiders, servicemonteurs en aannemers uitvoert.

Werken als monteur elektrotechniek?

Wist je dat de kans op robotisering van de werkzaamheden van een monteur elektrotechniek slechts 15% bedraagt? Voorlopig is de monteur elektrotechniek nog hard nodig, vandaar de grote vraag. Binnen de ‘renewables’-branche bieden wij verschillende functies aan. Deze branche is groeiende door de verduurzaming over de hele wereld. Wil jij als elektromonteur of binnen een andere functie meewerken aan de energietransitie? Bekijk dan onze vacatures binnen de windsector.

Heb je nog niet de baan gevonden die bij jou past? Niet getreurd. Neem contact op met ons en wij helpen je bij het zoeken naar jouw droombaan.

Zoek je een servicemonteur voor jouw organisatie?

De ‘renewables’-sector heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. Hierdoor is de vraag naar getalenteerde technische professionals enorm toegenomen. Toch blijft het aanbod aan technische professionals schaars. Wij hebben een groot netwerk en jarenlange ervaring binnen de technische branche én het recruitmentvak en matchen de ideale kandidaat aan jouw organisatie. 

We werven niet alleen we bestaand- en aanstormend talent, ook helpen we jou met andere uitdagingen rondom personeelsmanagement. Denk aan assessments, detachering, trainingen en payrolling. Het opbouwen van een langetermijnrelatie staat bij ons op nummer één. Voor zowel organisatie als kandidaat. 

Kies je voor Tasman Professionals, dan kies je voor de volgende garanties:

  • Focus op kwaliteit in plaats van kwantiteit
  • Persoonlijk recruitment met heldere rapportages
  • Snelle terugkoppeling waarbij je meteen weet waar je aan toe bent
  •  De best denkbare match tussen de kwaliteiten van de kandidaat en de eisen van de functie
  • Opbouwen van lange termijn relaties bij zowel organisaties als kandidaten 

Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? We zien jouw personeelsgerelateerd vraagstuk graag tegemoet. Wij zijn er zeker van dat we samen met jouw organisatie tot een passende oplossing komen geschikt voor jouw organisatie.

monteur electrotechniek

Maak je volgende carrieremove in een van de volgende vakgebieden.

Van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen zoals windenergie. Voor de energietransitie is technisch talent nodig voor het installeren, onderhouden en vervangen van windmolens in on- en offshore windparken.

Lijkt jou dat wel wat?

Maintenance en Services, de motor waarop Nederland draait. En die jij draaiende houdt. Als startende of ervaren technician kun je binnen de maintenance-branche aan de slag als werkvoorbereider, supervisor, servicemonteur of procesoperator.

Iets voor jou?

Lonkt de zee en vind jij het niet erg om een paar weken van huis te zijn? Offshore werken biedt de uitdaging die jij zoekt. Als ervaren specialist kun je aan de slag op een booreiland of windpark om Nederland te voorzien van energie en brandstof.

Ben jij uit het juiste hout gesneden?

Heb je vragen?
Neem contact met ons op!

Scroll to Top