Duurzame bedrijven en hun initiatieven

Duurzaam ondernemen is hot! Maar het is meer dan alleen een modegrill: organisaties weten dat er nú actie ondernomen moet worden. Daarom stellen meer en meer bedrijven bepaalde duurzaamheidsdoelen en stellen ze een MVO-beleid op. Consumenten worden ook steeds kritischer bij het afnemen van bepaalde producten. Hoe is het product vervaardigd? Krijgen de producenten een eerlijke prijs en wordt er rekening gehouden met milieu en dier? We vertellen je graag meer over een aantal duurzame initiatieven waar ons hart sneller van gaat kloppen. 

Duurzaam eten

Een beter klimaat begint bij jezelf. De keuzes die je maakt op het gebied van vervoer, kleding en eten hebben impact op klimaatverandering. Het bedrijf GiantLeaps uit Amsterdam berekent hoeveel impact maaltijden hebben op de Co2-uitstoot. Ideaal voor restaurants die bewust willen zijn en een positieve impact willen maken. Hun impact tool laat restaurants verduurzamen, hun receptcalculator laat je uitrekenen in hoeverre de recepten impact hebben op het milieu, ze geven een overzicht van de carbon footprint per product en bieden aanvullend advies voor restaurants op het gebied van duurzaam ondernemen.

Energie opwekken uit rivieren

De combinatie water en elektriciteit is in veel gevallen gevaarlijk. Tenzij je energie kan opwekken uit rivieren. Dat is precies wat het Gelderse bedrijf Octowave doet. Door het plaatsen van panelen in rivieren wordt er energie opgewekt. Door de stroming die langs de panelen raast, wordt de energie opgewekt. En aangezien de stroming continu is, is dit een effectieve manier van stroom opwekken. Net zoals wind– en zonne-energie een duurzame bron om energie op te wekken.

duurzame bedrijven
 

Deelauto concepten

Delen is het nieuwe bezitten. Het is niet meer van deze tijd om een auto of ander voertuig te bezitten dat 23 uur per dag stil staat. Het biedt flexibiliteit, maar is niet erg vriendelijk voor het ruimtegebrek in Nederland en het milieu. We kennen allemaal Greenwheels, de deelauto’s van NS. Inmiddels zijn er veel meer verschillende deelconcepten voor auto’s, scooters en in het buitenland ook elektrische steps. Deze voertuigen zijn 100% elektrisch en worden vaak voorzien van groene energie. Energie wordt dan gewonnen uit bronnen zoals windmolens en zonnepanelen.

Bijdragen aan de wereld van morgen?

Ben jij een technische professional en wil je jouw kennis en kunde inzetten voor een groter doel? Draag dan bij aan de energietransitie. Tasman Professionals is de nieuwe standaard in recruitment en zorgt ervoor dat technische professionals bijdragen aan de verduurzaming van Nederland en de rest van de wereld. Benieuwd welke vacatures er in renewables recruitment voor jou zijn? Bekijk alle vacatures op onze pagina.

Recente blogs

Contact informatie

Tasman Profesionals B.V.
Comeniusstraat 2a
1817 MS Alkmaar
(Bezoek op afspraak)
info@tasmanprofessionals.nl
+31 (0) 72 30 30 366

Heb je vragen?
Neem contant met ons op!

Scroll to Top