Belgian Offshore Platform

Duurzame energie opwekken wordt steeds belangrijker. Het grootste deel van elektriciteit wordt nu opgewekt uit aardgas. Niet erg duurzaam: de gasvoorraden raken op en het winnen ervan brengt schade toe aan de aarde. Om ervoor te zorgen dat de volgende generatie in een leefbare wereld kan wonen én energie kan gebruiken die opraakt, is het belangrijk om nú actie te ondernemen. In België is daarvoor het Belgian Offshore Platform opgericht. Benieuwd wat dit precies is en hoe jij als technicus hiervoor aan de slag kunt? Je leest het op deze pagina. 

Wat is het Belgian Offshore Platform?

Het Belgian Offshore Platform (BOP) is een vereniging van investeerders en eigenaars van windparken in de Belgische Noordzee. Op dit moment zijn er in totaal 9 windparken in de Belgische Noordzee: Mermaid, Northwester 2, Belwind, Nobelwind, Seastar, Northwind, Rentel, C-Power en Norther. 

Deze windparken zijn inmiddels operationeel en wekken momenteel ongeveer 8 TWh aan groene stroom op per jaar. Dat is ongeveer 10% van het totale verbruik in België. Jaarlijks groeit het rendement, waardoor de verwachting is dat in 2030 ongeveer 30% van de totale vraag in België wordt afgevangen met deze windturbines. 

Technische specialisten benodigd voor het Belgian Offshore Platform

De eerste windparken zijn operationeel, maar de windturbines die hier staan hebben het behoorlijk te verduren. Op zee is het rendement hoger van de wind, maar tegelijkertijd beschadigen ze in deze omstandigheden sneller. Het zoutwater en de harde wind zorgen ervoor dat er regelmatig onderhoud en reparaties moeten plaatsvinden. Ook worden de windparken verder uitgebreid zodat de opbrengst wordt verhoogd. En tot slot gaan windturbines ongeveer 20 jaar mee: ook in de toekomst blijft er dus technisch personeel nodig om de windturbines te vervangen. 

Aan de slag als windmolenmonteur voor het Belgian Offshore Platform

Ben je technisch opgeleid binnen automotive, elektrotechniek of als vliegtuigtechnicus en wil je bijdragen aan de energietransitie? Dan kun je aan de slag binnen een van de volgende functies:

  • Windturbine monteur 
  • Inbedrijfsteller windturbines
  • Servicemonteur 

In zowel Nederland als België (Belgian Offshore Platform) matchen we technisch talent aan de juiste opdrachtgevers. 

Dit heb je nodig om aan de slag te gaan als windturbine monteur:

  • Een afgeronde technische opleiding zoals Elektrotechniek, Mechatronica, AOT of Motorvoertuigentechniek.
  • Bij Defensie gezeten, maar geen diploma? Dan leiden wij jou graag verder op!
  • De flexibiliteit om af en toe in een andere regio te werken, om late diensten of storingsdiensten te draaien.
  • Rijbewijs B op zak.
  • Engels kunnen spreken, schrijven en lezen.
  • Goede gezondheid, want voor deze functie krijg je een medische keuring.

Solliciteren op een functie van Tasman Professionals?

Wil jij op de volgende verjaardag kunnen vertellen dat je iedere dag op een hoogte van 100 meter werkt? Ben je toe aan een nieuw avontuur en bijt je jezelf helemaal vast in een storing – ervan overtuigd dat je een passende oplossing vindt? Solliciteer dan op een van de functies binnen het Belgian Offshore Platform óf de windbranche via Tasman Professionals. 

Zo werkt het

Ga je solliciteren via Tasman Professionals, dan weet je direct waar je aan toe bent. Binnen 2 werkdagen voorzien we jou van inhoudelijk antwoord op je sollicitatie. Zien we een match? Dan nodigen we je uit voor een (online) kennismakingsgesprek. We nemen de functie door en bereiden je voor op een sollicitatiegesprek. We leggen jouw sollicitatie voor bij de opdrachtgever en zorgen voor een vlotte terugkoppeling. Word je uitgenodigd? Dan lopen we vooraf het sollicitatiegesprek vooraf samen door en na afloop van het gesprek zorgen we dat je zo snel mogelijk weet waar je aantoe bent.

Is de keuze niet op jou gevallen? Dan gaan we samen op zoek naar de match die wél werkt. We vinden het namelijk belangrijk om een langetermijnrelatie met opdrachtgever én kandidaat op te bouwen. 

Kies je voor solliciteren via Tasman Professionals, dan kies je voor:

✅ Een langetermijnrelatie voor opdrachtgever én kandidaat
✅ Een professionele werkwijze met transparant proces
✅ Matching op basis van voorkeuren, certificaten én competenties
✅ Vooraf duidelijkheid en een directe aanpak

Ben je als organisatie (in de hernieuwbare energie) op zoek naar technisch talent?

Tasman Professionals is een wervings- en arbeidsbemiddelingsbureau in de technische sector. Wij streven naar het vinden van een perfecte match tussen werkgever en werknemer en gaan voor de langetermijnrelaties. 

Ook nemen we je graag werk uit handen door te werken met Payroll partners, een eigen arbodienst en een in-house training en opleidingsprogramma zodat jouw nieuwe werknemer dé kickstart krijgt die hij of zij verdient. Benieuwd hoe jij de juiste kandidaten voor de functie aantrekt?

Maak je volgende carrieremove in een van de volgende vakgebieden.

Van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen zoals windenergie. Voor de energietransitie is technisch talent nodig voor het installeren, onderhouden en vervangen van windmolens in on- en offshore windparken.

Lijkt jou dat wel wat?

Maintenance en Services, de motor waarop Nederland draait. En die jij draaiende houdt. Als startende of ervaren technician kun je binnen de maintenance-branche aan de slag als werkvoorbereider, supervisor, servicemonteur of procesoperator.

Iets voor jou?

Lonkt de zee en vind jij het niet erg om een paar weken van huis te zijn? Offshore werken biedt de uitdaging die jij zoekt. Als ervaren specialist kun je aan de slag op een booreiland of windpark om Nederland te voorzien van energie en brandstof.

Ben jij uit het juiste hout gesneden?

Heb je vragen?
Neem contact met ons op!

Scroll to Top