Windturbine monteur

Nederland voorzien van duurzame energie. Daar speel jij een grote rol bij als windturbine monteur. Hoogtes zijn voor jou geen uitdaging: eerder een adrenalinekick. Wil je een groene bijdragen leveren aan de maatschappij én je carrière letterlijk naar een hoger niveau tillen? Dan past de vacature windturbine monteur bij jou. We vertellen er op deze pagina meer over.

Hele lappen grond én grote delen van de Noordzee worden voorzien van windmolens. De wind zorgt ervoor dat de wieken van de windturbines (windmolens) gaan draaien. Dit wordt vervolgens omgezet naar elektrische energie en daardoor ontstaat er energie uit een bron die nooit opraakt: duurzame windenergie. 

Die windturbines hebben behoorlijk wat te verduren. Ze worden opgezet op plekken waar de wind hard waait (want het rendement moet natuurlijk zo hoog mogelijk zijn). Maar dat betekent ook dat regelmatig onderhoud nodig is en onderdelen vervangen moeten worden. Een windturbinemonteur is verantwoordelijk voor het onderhoud, de reparatie en de inspectie van windturbines. 

Daarnaast is veiligheid het belangrijkste onderdeel van je werk. Je krijgt te maken met strikteb veiligheidsprocedures en moet altijd beschermingsmiddelen dragen om ervoor te zorgen dat je jezelf en de omgeving zo min mogelijk beschadigt. 

Wat heb je nodig als windturbine monteur?

Afhankelijk van de organisatie en functie, heb je doorgaans het volgende nodig om als windturbine monteur aan de slag te kunnen gaan:

 • Rijbewijs B. 
 • Je moet Engels kunnen spreken, schrijven en lezen.
 • Je moet in goede gezondheid verkeren, omdat je eerst wordt onderworpen aan een medische keuring.
 • Een afgeronde technische opleiding zoals Elektrotechniek, Mechatronica, AOT of Motorvoertuigentechniek. Heb je bij Defensie gezeten, maar geen diploma? Dan zijn er vaak ook opleidingsmogelijkheden. 

Afhankelijk van je ervaring, kennis en vaardigheden verdien je gemiddeld tussen € 2.500 tot € 3.900 bruto salaris op basis van 40 uur. Wil jij aan de slag als windturbine monteur voor gerenommeerde bedrijven? Solliciteer via Tasman Professionals.

Andere windturbine vacatures

Naast windturbine monteur zijn er ook andere functies in deze branche die misschien interessant voor je zijn, zoals:

 • Vacature inbedrijfsteller windturbine 
 • Vacature projectmanager windenergie 
 • Vacature technisch adviseur windenergie 
 • Vacature inspecteur windturbines

Solliciteren op de functie windturbine monteur via Tasman Professionals

Wist je dat het voor jou als sollicitant vaak een stuk makkelijker is om te solliciteren via een recruiter? Je spreidt daarmee je kansen op een goede baan als windturbine monteur. Past het ene bedrijf toch niet zo goed met je of heb je geen klik met je toekomstige werkgever? Dan zoeken we net zolang verder tot we de juiste match hebben gevonden. We kijken naar je ervaring en kennis, maar ook waar je talenten liggen. Zodat jij wordt gematched met een organisatie waarvoor je nog hopelijk lang kunt werken.

Geen gedoe met eindeloze sollicitatierondes, onduidelijkheid en vervolgens een halfslachtige afwijzing. Tasman Professionals is de nieuwe standaard op het gebied van recruitment. Aan de hand van een duidelijk en transparant sollicitatietraject weet je precies waar je aantoe bent:

 • Stap 1: Vul het sollicitatieformulier in 
 • Stap 2: Cees neemt binnen 2 werkdagen contact met je op 
 • Stap 3: Bij een goede match, worden eerste en tweede sollicitatiegesprek gepland
 • Stap 4: De arbeidsvoorwaarden worden besproken 
 • Stap 5: Gefeliciteerd, je mag je contract tekenen!

Maak je volgende carrieremove in een van de volgende vakgebieden.

Van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen zoals windenergie. Voor de energietransitie is technisch talent nodig voor het installeren, onderhouden en vervangen van windmolens in on- en offshore windparken.

Lijkt jou dat wel wat?

Maintenance en Services, de motor waarop Nederland draait. En die jij draaiende houdt. Als startende of ervaren technician kun je binnen de maintenance-branche aan de slag als werkvoorbereider, supervisor, servicemonteur of procesoperator.

Iets voor jou?

Lonkt de zee en vind jij het niet erg om een paar weken van huis te zijn? Offshore werken biedt de uitdaging die jij zoekt. Als ervaren specialist kun je aan de slag op een booreiland of windpark om Nederland te voorzien van energie en brandstof.

Ben jij uit het juiste hout gesneden?

Heb je vragen?
Neem contact met ons op!

Scroll to Top