Technisch wervingsbureau

Het klimaatakkoord staat hoog op de agenda de overheid. Om deze doelen te behalen is het belangrijk dat er maatregelen worden genomen, waaronder de Co2-uitstoot drastisch omlaag schroeven en energie winnen uit duurzame bronnen. Dat kan door gebruik te maken van zon– en windenergie. Steeds meer daken van grote bedrijven worden voorzien van een complete uitrusting aan zonnepanelen en zowel aan land als in de Noordzee worden windmolenparken gebouwd. Maar voor de opbouw en het onderhoud van deze duurzame energiebronnen is technisch talent nodig. Het aantal technische afgestudeerden neemt af, terwijl de vraag naar dit soort professionals steeds groter wordt. Tasman Professionals zorgt als wervingsbureau in de technische sector dat deze professionals op de juiste plek terecht komen. Lees meer over onze diensten als technisch wervingsbureau.

Wat is een technisch wervingsbureau?

Werving en selectie moet steeds sneller. Een gevolg hiervan is dat het proces een stuk onpersoonlijker wordt, terwijl een goed uitgevoerde opdracht nog altijd afhangt van een betrokken en capabele medewerker. Wij richten ons op organisaties die gekwalificeerd, technisch personeel zoeken en op de technische professionals die hun talenten optimaal benut willen zien. Op het gebied van technische consulting ondersteunen wij professionals en opdrachtgevers op de volgende manieren:

Bemiddeling en werving voor technische professionals

Als technisch professional ligt de wereld aan je voeten. Een groot tekort aan specialisten en voldoende kansen binnen de arbeidsmarkt. Keuze genoeg, maar hoe maak je de juiste keuze in je carrière? Hoe zorg je ervoor dat jouw talenten optimaal benut worden?

Bij ons word je als professional behandeld zoals het hoort. Als je besluit om op een van onze functies te solliciteren, voorzien we je altijd binnen twee werkdagen van een reactie. Denken we dat de functie niet bij jou past? Dan laten we dat direct weten – we houden je niet aan ‘t lijntje. Twijfelen we of zien we grote potentie? Dan nemen we telefonisch contact op om meer te weten te komen over jou als persoon, je interesses en drijfveren. Daarna hebben we persoonlijk contact waarin we jou voorbereiden op een gesprek en door ons wordt voorgesteld aan de opdrachtgever. Zodra wij terugkoppeling hebben van de opdrachtgever, jouw potentiële werkgever, laten we dit zo snel mogelijk aan je weten. Vanuit die positie stomen we je klaar voor de baan door middel van een training óf gaan we samen op zoek naar een andere uitdaging. Bekijk onze openstaande vacatures.

Werving & selectie voor organisaties

Als organisatie gekwalificeerd personeel nodig? De vijver van technische professionals is klein. Doordat wij al 25 jaar ervaring hebben met bemiddeling van technische professionals binnen de technische branche, gaan wij de uitdaging aan om die ene, zeldzame vis uit de vijver te pikken.

Geen massa’s kandidaten die eigenlijk niet in het plaatje passen, maar gekwalificeerde kandidaten met grote potentie. Ook kijken we verder dan alleen CV en kwalificaties op papier: de ambities, drijfveren en persoonlijke waarden moeten passen bij de kernwaarden van de organisatie. Verwachtingen worden vooraf gemanaged waardoor de nieuwe medewerker niet direct weer via de achterdeur naar buiten gaat.

Assessments voor organisaties

In het verlengde van deze aanpak, bieden wij ook op maat gemaakte assessments aan voor organisaties om potentieel talent te ontdekken voor jouw organisaties. Deze assessments hebben de volgende voordelen:

 • Optimaal inzicht in de talenten van een kandidaat
 • Een betere match tussen organisatie en kandidaat
 • Kans op een lange termijn-relatie tussen beide partijen wordt vergroot
 • Gerichter te werk gaan, waardoor de sollicitatieprocedure wordt geoptimaliseerd
 • Kandidaat die beter inzicht heeft in eigen kunnen en kwaliteiten

Payrolling voor organisaties

Als wervingsbureau verzorgen we niet alleen  voor de match tussen technische kandidaten en organisaties, we gaan graag nog een stap verder. Door middel van payrolling nemen we administratieve rompslomp voor jouw organisatie uit handen. Minder gedoe op het gebied van personeelsadministratie en geen risico bij ziekteverzuim. In samenwerking met verschillende erkende Payroll-partners kunnen wij op dit gebied volledige ontzorging bieden.

Trainingen voor nieuwe werknemers

Van 5 potentiële kandidaten naar die ene, technische specialist. Hij of zij heeft de sollicitatieprocedure glansrijk doorstaan en door middel van een assessment zijn de talenten en kenmerken in kaart gebracht. Als organisatie weet je nu precies waar je staat met de nieuwe werknemer door middel van een uitgebreide rapportage.

Voordat de nieuwe werknemer daadwerkelijk in dienst treedt, is het belangrijk dat deze volledig wordt klaargestoomd voor de functie. Je wilt tenslotte je nieuwe werknemer niet volledig in het diepe gooien of teveel tijd kwijt zijn met het inwerken ervan. Door middel van een training door ons, zorgen we ervoor dat de werknemer binnen no-time startklaar is voor de nieuwe functie.

Werving door Tasman Professionals

De manier van werken binnen ons wervingsbureau zorgt voor de nieuwe standaard binnen recruitment. Enerzijds omdat we het imago dat wervingsbureaus met zich meedragen willen oppoetsen. We zijn geen “CV-schuivers”. Daarnaast richten we ons op het werven van technische professionals binnen de renewables branche. Zo dragen we met z’n allen een steentje bij aan de toekomst van morgen.

Ga je als bedrijf of kandidaat met Tasman Professionals in zee, dan mag je het volgende verwachten:

 • Minder tijd kwijt aan gesprekken waarbij kwaliteit mist
 • Focus op kwaliteit i.p.v. kwantiteit
 • Focus op de talenten van kandidaat
 • De best denkbare match tussen de kwaliteiten van de kandidaat en de eisen van de functie
 • Snellere doorloop waarbij we focussen op lange termijn-relaties
 • Werken aan de toekomst van morgen.

Weten hoe wij jouw organisatie kunnen ontzorgen op het gebied van werving & selectieassessmentstrainingen en payrolling? Neem contact op.

Heb je vragen?
Neem contact met ons op!

Scroll to Top