Werkvoorbereider

Zorgen dat de uitvoerende medewerkers worden voorzien van de juiste instrumenten en een heldere taakomschrijving: een korte omschrijving van wat een werkvoorbereider doet. Eigenlijk doet deze omschrijving te kort, vandaar dat we er op deze pagina dieper op ingaan. Ben je op zoek naar vacatures voor werkvoorbereiders of is jouw organisatie op zoek naar een gespecialiseerde werkvoorbereider? Lees dan snel verder.

Wat is een werkvoorbereider?

Ervoor zorgen dat de uitvoerende medewerkers aan de slag kunnen: in bijna ieder bedrijf is er zo wel iemand aanwezig. We noemen ze (project)managers of leidinggevenden. In de technische branche noemen we deze groep werkvoorbereiders. Deze werkvoorbereiders hebben, ten opzichte van andere branches, een specifiek takenpakket.

Hij of zij is verantwoordelijk voor het aanleveren van de werktekeningen, planningen en inkoop van de benodigde materialen. Wat de precieze werkzaamheden zijn, hangt af van het bedrijf en functie. De functie heeft meestal 3 rollen: calculator, technisch tekenaar en planner.

Organisaties waar een werkvoorbereider werkt

Werkvoorbereiders vind je binnen verschillende organisaties, maar hebben altijd raakvlakken met techniek. Voorbeelden van organisaties zijn technische bedrijven, aannemersbedrijven, ingenieursbureaus of architectenbureaus.

Zoek je een baan als werkvoorbereider binnen de zonne-of windenergie, off-shore of maintenance industrie? Bekijk dan onze vacaturesite.

Staat jouw droombaan er niet tussen? Neem dan contact op met ons en we zoeken samen naar een geschikte match.

Zoek je een werkvoorbereider ter uitbreiding van jouw team?

Ben je werkzaam bij een technisch- of aannemersbedrijf, ingenieursbureau of architectenbureau en zoek je gekwalificeerde werkvoorbereiders? Neem dan contact op met ons. Wij hebben een breed scala aan technische professionals, waaronder regelmatig werkvoorbereiders.

Naast werkvoorbereiders bemiddelen wij ook voor mechanische en elektrotechnische specialisten, project en maintenance engineers, werkvoorbereiders en project support medewerkers.

Kies je voor recruitment via Tasman Professionals voor jouw technische organisatie? Dan kies je voor de volgende garanties:

  • Minder tijd kwijt aan gesprekken waarbij kwaliteit mist
  • Focus op kwaliteit i.p.v. kwantiteit
  • Focus op de talenten van kandidaat
  • De best denkbare match tussen de kwaliteiten van de kandidaat en de eisen van de functie
  • Snellere doorloop waarbij we focussen op lange termijn-relaties

Naast het werven van werkvoorbereiders en ander technisch personeel, kunnen wij op veel meer vlakken ondersteunen. Heb je ooit gedacht om het hele HR-proces te stroomlijnen? Wij daarbij helpen met de volgende dienstverlening:

  • Bemiddeling voor technische professionals
  • Werving & selectie voor organisaties
  • Payrolling voor organisaties
  • Assessments voor organisaties
  • Trainingen voor nieuwe werknemers

Assessments voor werkvoorbereiders

Profiel en ervaring zijn belangrijke speerpunten, maar niet de enige zaken om een kandidaat op te selecteren. Ken je dat: op papier lijkt die ene kandidaat 100% geschikt voor de functie, maar je onderbuikgevoel twijfelt.

Wij gaan niet uit van onderbuikgevoel, maar van motivaties en psychometrische eigenschappen. Naast IQ blijkt ook het EQ (Emotionele Intelligentie) een doorslaggevende factor te zijn. Door middel van assessments zorgen we niet alleen dat je gekwalificeerd personeel krijgt, maar dat het ook past binnen de organisatie, verantwoordelijkheden en het team.

Assessments kunnen daarnaast ook ingezet worden als selectietool voor een bepaalde functie. Heb je het gevoel dat je mailbox overstroomt met sollicitaties van ongekwalificeerd personeel? Door middel van pre-assessments scheid je vooraf het kaf van het koren. Dat scheelt veel tijd en geld.

Payrolling voor je werknemers

Tijdelijk personeel aannemen of laten detacheren? Administratieve rompslomp wat maandelijks teveel tijd kost? Wij werken met verschillende gecertificeerde payroll-partners die dit proces voor je uit handen kunnen nemen.

Trainingen voor nieuwe medewerkers

Yes, door middel van Tasman Professionals heb je die ene werkvoorbereider gevonden die past binnen jouw organisatie. Hij of zij is zelfstandig en vindt z’n weg wel binnen het bedrijf.. toch? Vergis je niet: een goede inwerkperiode of training is essentieel bij het aannemen van een nieuwe werknemer. Niet alleen vergroot het ‘t zelfvertrouwen van je nieuwe werknemer, het zorgt er ook voor dat hij of zij sneller effectief is binnen het team. Wij verzorgen voor verschillende niveaus passende trainingen, voorafgaand aan de indiensttreding.

Maak je volgende carrieremove in een van de volgende vakgebieden.

Van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen zoals windenergie. Voor de energietransitie is technisch talent nodig voor het installeren, onderhouden en vervangen van windmolens in on- en offshore windparken.

Lijkt jou dat wel wat?

Maintenance en Services, de motor waarop Nederland draait. En die jij draaiende houdt. Als startende of ervaren technician kun je binnen de maintenance-branche aan de slag als werkvoorbereider, supervisor, servicemonteur of procesoperator.

Iets voor jou?

Lonkt de zee en vind jij het niet erg om een paar weken van huis te zijn? Offshore werken biedt de uitdaging die jij zoekt. Als ervaren specialist kun je aan de slag op een booreiland of windpark om Nederland te voorzien van energie en brandstof.

Ben jij uit het juiste hout gesneden?

Heb je vragen?
Neem contact met ons op!

Scroll to Top