Vacature windmolen

De een pakt de auto naar het werk, de ander moet er een stuk voor klimmen. Soms midden op zee en onder uitdagende omstandigheden. We hebben het over de windmolen-monteur. Ben jij een echte durfal en ben jij klaar voor een uitdagende functie binnen de techniek? Op onze website vind je regelmatig een vacature voor windmolens.

Welke vacatures voor windmolens zijn er?

Nederland verduurzaamt. In 2050 mag ons land – volgens het klimaatakkoord van Parijs – geen uitstoot meer produceren. Een ambitieus doel: er is nog een hoop werk aan de winkel. Er worden volop windparken gebouwd. Op de akker van de boer tot enorme parken in de Noordzee – waaronder de projecten NoordzeeWind en het Prinses Amaliawindpark. In de komende jaren moeten die operationeel zijn en bijdragen aan de verduurzaming van Nederland. Die windmolens (ook wel windturbines genoemd) moeten natuurlijk geplaatst en onderhouden worden. Daarom is de vraag naar technisch personeel in dit vakgebied groot. Zo kun je als windtechnicus aan de slag in een van de volgende functies:

 • Vacature inbedrijfsteller windmolens 
 • Vacature windmolen monteur
 • Vacature servicemonteur  
 • Vacature elektrotechnisch/mechanisch monteur 
 • Vacature projectmanager windenergie 
 • Vacature technisch adviseur windenergie 
 • Vacature inspecteur windturbines

Wat verdient een windmolen-monteur gemiddeld?

Als windmolen-monteur draag jij voor een groot deel bij aan de verduurzaming van Nederland. Een belangrijke functie. Afhankelijk van je ervaring, kennis en vaardigheden verdien je tussen € 2.500 tot € 3.900 bruto salaris op basis van 40 uur. Aanvullende voorwaarden zoals vakantiegeld, vakantie- en adv-dagen, betaalde overuren en doorgroeimogelijkheden zijn ook inbegrepen.

Waar kan ik aan de slag als windmolen-monteur?

Wil je reageren op een vacature voor windmolens, maar wil je ook iets in de buurt zoeken van je woonplaats? Logisch! We hebben een landelijke dekking met openstaande vacatures binnen de windmolen-sector in onder andere Friesland, Noord-Holland, Zeeland en West-Brabant. Vaak ben je – bij offshore windmolen vacatures – aangewezen op de provincies in de buurt van de zee. Aangezien hier veel windparken staan. 

Benieuwd met welke vacatures op het gebied van windmolens jij matched? Bekijk alle windmolen vacatures.

Hoe solliciteer ik op een vacature van Tasman Professionals?

Geen gedoe met eindeloze sollicitatierondes, onduidelijkheid en vervolgens een halfslachtige afwijzing. Tasman Professionals is de nieuwe standaard op het gebied van recruitment. Aan de hand van een duidelijk en transparant sollicitatietraject weet je precies waar je aantoe bent:

 • Stap 1: Vul het sollicitatieformulier in 
 • Stap 2: Cees neemt binnen 2 werkdagen contact met je op 
 • Stap 3: Bij een goede match, worden eerste en tweede sollicitatiegesprek gepland
 • Stap 4: De arbeidsvoorwaarden worden besproken 
 • Stap 5: Gefeliciteerd, je mag je contract tekenen!

Is er geen match met de vacature of de organisatie? Dan koppelen we dat direct aan je terug. Dan weet jij waar je aan toe bent en kunnen we – desgewenst samen – verder zoeken naar de juiste match. 

Waarom kies ik voor bemiddeling via Tasman Professionals?

Als technisch professional ligt de wereld voor je open. Vanwege de energietransitie liggen de banen voor het oprapen. Daardoor zie je misschien de bomen in het bos niet meer. Want in welke functie benut je jouw talenten optimaal? Hoe weet je zeker dat je op de juiste plek terechtkomt en dat de inwerkperiode vloeiend verloopt?

Op deze vragen hebben wij het antwoord. We stomen jou niet alleen klaar voor de functie – maar zorgen ook voor een optimale match. Zoals wij, als jij en de opdrachtgever hebben baat bij een langetermijnrelatie. Aan de hand van assessments kunnen we jouw vaardigheden matchen met de juiste functie, stomen we je met de juiste trainingen klaar voor de job en houden tijdens het onboarding-traject vinger aan de pols. Zodat jij opbloeit in die nieuwe, technische functie.

Maak je volgende carrieremove in een van de volgende vakgebieden.

Van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen zoals windenergie. Voor de energietransitie is technisch talent nodig voor het installeren, onderhouden en vervangen van windmolens in on- en offshore windparken.

Lijkt jou dat wel wat?

Maintenance en Services, de motor waarop Nederland draait. En die jij draaiende houdt. Als startende of ervaren technician kun je binnen de maintenance-branche aan de slag als werkvoorbereider, supervisor, servicemonteur of procesoperator.

Iets voor jou?

Lonkt de zee en vind jij het niet erg om een paar weken van huis te zijn? Offshore werken biedt de uitdaging die jij zoekt. Als ervaren specialist kun je aan de slag op een booreiland of windpark om Nederland te voorzien van energie en brandstof.

Ben jij uit het juiste hout gesneden?

Heb je vragen?
Neem contact met ons op!

Scroll to Top