Vacature Elektrotechniek MBO

Elektrotechniek: iedereen heeft er iets mee mee van doen. In het dagelijks leven is het onmogelijk zonder te leven. Heb jij de opleiding MBO elektrotechniek afgerond en zoek je naar vacatures? Via Tasman Professionals koppelen we jou als professionals aan de juiste organisaties. Van servicemonteur aan land tot windturbine monteur op grote hoogte, midden op zee. Vind je juiste vacature hier.

Wat doet een elektricien in de offshore branche?

Of je nu meerdere jaren actief bent als elektricien of net je MBO opleiding elektrotechniek hebt afgerond: je houdt niet van stilzitten en wilt jezelf continu doorontwikkelen. Dat zijn de competenties die passen bij een offshore elektricien. Daarbij houd je wel van een uitdaging en weet je onverwachte situaties met beide handen aan te pakken. 

Elektriciens in de offshore branche werken vaak met passie voor hun vak. Zo zijn ze echt ‘dedicated to the job’. Dit moet vaak ook wel, aangezien je vaak veertien dagen op rij op een booreiland werkt om iedere avond met de helikopter terug naar het vasteland te worden gevlogen. Na deze twee weken hard werken, volgen twee weken rust. Met een elektrotechniek MBO diploma op zak, zorgen de offshore elektriciens ervoor dat alles op rolletjes loopt.

De werkzaamheden van een offshore elektricien

Vervul jij de vacature elektricien MBO? Dan zul je wanneer je aan de slag gaat, voornamelijk bezig zijn met ervoor zorgen dat alle installaties als een geoliede machine door blijven draaien. De volgende taken behoren tot jouw takenpakket: 

  • storingen oplossen;
  • windmolens onderhouden;
  • kabels aansluiten in de schakelkasten;
  • elektrotechnische onderdelen vervangen; 
  • test- en registratieapparatuur plaatsen en de testresultaten analyseren.

Wat heb je nodig als offshore elektricien?

Om als elektricien aan de slag te gaan, heb je een mbo-opleiding Elektrotechniek nodig. Heb je werkervaring binnen auto- of vliegtuigtechniek? Ook dan kun je aan de slag. Tot slot is het van belang om een goede gezondheid te hebben: voor werken onder de meest extreme weersomstandigheden moet je lichaam tegen een stootje kunnen. Hiervoor wordt vaak een screening afgenomen

Op zoek naar een on- of offshore baan binnen elektrotechniek?

Is elektricien niet helemaal waar je naar zoekt, maar ben je wel een harde werker en is geen uitdaging je te gek? Ga dan niet bij de pakken neerzitten, maar stuur ons een bericht. Wij zoeken niet alleen de juiste functie die voldoet aan jouw wensen, maar matchen ook op basis van competenties. Zo vind je niet alleen een baan die bij je past, maar wil je er misschien nooit meer weg. 

Met een groot netwerk en jarenlange ervaring binnen recruitment weten wij wat past, en wat niet. Aan de hand van assessmentstrainingen en sollicitatie-voorbereiding zorgen we dat je klaar wordt gestoomd voor de job. Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen aan de volgende (offshore) job? Neem contact op.

Op zoek naar MBO elektrotechneuten voor jouw openstaande vacatures?

Ben je toevallig nog op zoek naar technische professionals binnen jouw organisatie? Dan ben je hier aan het juiste adres. Zo zijn we een wervings- selectie- en arbeidsbemiddelingsbureau in de technische sector voor technische bedrijven in Nederland. Wij streven naar het vinden van een perfecte match tussen werkgever en werknemer. 

Ook nemen we je graag werk uit handen door te werken met Payroll partners, een eigen arbodienst en een in-house training en opleidingsprogramma zodat jouw nieuwe werknemer dé kickstart krijgt die hij of zij verdient. 

Kies je voor offshore jobs via Tasman Professionals, dan kies je voor:

✅Een langetermijnrelatie voor opdrachtgever én kandidaat
✅Een professionele werkwijze met transparant proces
✅Matching op basis van voorkeuren, certificaten én competenties
✅Vooraf duidelijkheid en een directe aanpak

Maak je volgende carrieremove in een van de volgende vakgebieden.

Van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen zoals windenergie. Voor de energietransitie is technisch talent nodig voor het installeren, onderhouden en vervangen van windmolens in on- en offshore windparken.

Lijkt jou dat wel wat?

Maintenance en Services, de motor waarop Nederland draait. En die jij draaiende houdt. Als startende of ervaren technician kun je binnen de maintenance-branche aan de slag als werkvoorbereider, supervisor, servicemonteur of procesoperator.

Iets voor jou?

Lonkt de zee en vind jij het niet erg om een paar weken van huis te zijn? Offshore werken biedt de uitdaging die jij zoekt. Als ervaren specialist kun je aan de slag op een booreiland of windpark om Nederland te voorzien van energie en brandstof.

Ben jij uit het juiste hout gesneden?

Heb je vragen?
Neem contact met ons op!

Scroll to Top