Vacature automonteur

Windmolens en auto’s vallen nu niet bepaald binnen dezelfde tak van sport. Zoek je naar een vacature automonteur? Kijk dan ook eens verder: je kunt bijvoorbeeld aan de slag in de windsector. Zowel een auto als een windturbine heeft onderhoud nodig en hierin zijn de mechanische processen grotendeels hetzelfde.. Het grote verschil? Je werkplek. Als automonteur werk je veilig met beide benen op de grond. Werk je als windturbine monteur? Dan werk je op ongekende hoogtes.

Wat doe je als windturbine monteur?

Waarschijnlijk ben je als automonteur gewend om zowel mechanische- als elektrische problemen op te sporen en op te lossen. Storingen opsporen en verhelpen is waar je je het liefst mee bezig houdt. Als windturbine monteur gebruik je dezelfde kennis als in de garage, maar breid je dit verder uit om ervoor te zorgen dat de windturbines als een geoliede machine lopen en het maximale aan energie opleveren. 

Het is even wennen, maar vervelen zal het nooit: na zeven minuten met de lift en vijftien meter klimmen sta je bovenop een 100 meter hoge windturbine. Op zoek naar een alternatief op een automonteur vacature? Dan ben jij de ‘lucky bastard’ die iedere dag mag genieten van een prachtig uitzicht. Iets waar anderen weinig over kunnen vertellen op een kringverjaardag.

De werkzaamheden van een automonteur in de offshore branche

Allereerst zijn we op zoek naar echte avonturiers: je moet niet bang ingesteld zijn en op hoogte willen werken. Maar wat houden jouw taken nog meer in wanneer je de vacature autotechniek vervuld? Dit zijn jouw taken: 

 • Het onderhouden van de windmolen; 
 • Het vervangen van elektrotechnische onderdelen; 
 • Het oplossen van storingen; 
 • Het aansluiten van kabels in de schakelkasten; 
 • Het plaatsen van test- en registratieapparatuur; 
 • Het analyseren van testresultaten. 

Alles waar het hart van een automonteur harder van gaat kloppen: mechaniek, hydrauliek en elektrotechniek binnen één functie.

Van auto- naar windmolenmonteur

Wil jij meewerken aan de energietransitie en de wereld van morgen? Via Tasman Professionals kun je jouw skills op het gebied van auto’s inzetten voor de opbouw en het onderhoud van bijvoorbeeld windturbines. Ben jij gek op avontuur, wil je iedere week met nieuwe verhalen thuiskomen en draai je je hand er niet voor om, om op grote hoogte te werken? Een greep uit de vacatures voor jou als automonteur:

 • Mechanic operator 
 • Offshore E&I technician 
 • Offshore service technician 
 • Electrotechneut
 • Monteur werktuigbouw

Benieuwd naar werken op zee en je technische vaardigheden op een andere manier inzetten? Bekijk alle vacatures op onze website werkenaanenergie.nl of neem direct contact op.

Zoek je voor jouw organisatie automonteurs die de overstap willen maken?

Heb jij nog niet de juiste technische professional voor jouw openstaande functie gevonden? Wij van Tasman Professionals helpen je graag verder. Al meer dan 25 jaar zijn we actief als wervings- selectie- en arbeidsbemiddelingsbureau in de technische sector, waarbij we streven naar het vinden van de perfecte match tussen werkgever en werknemer. 

Ook nemen we je graag werk uit handen door te werken met Payroll partners, een eigen arbodienst en een in-house training en opleidingsprogramma zodat jouw nieuwe werknemer dé kickstart krijgt die hij of zij verdient. 

Kies je voor offshore jobs via Tasman Professionals, dan kies je voor:

✅Een langetermijnrelatie voor opdrachtgever én kandidaat
✅Een professionele werkwijze met transparant proces
✅Matching op basis van voorkeuren, certificaten én competenties
✅Vooraf duidelijkheid en een directe aanpak

Maak je volgende carrieremove in een van de volgende vakgebieden.

Van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen zoals windenergie. Voor de energietransitie is technisch talent nodig voor het installeren, onderhouden en vervangen van windmolens in on- en offshore windparken.

Lijkt jou dat wel wat?

Maintenance en Services, de motor waarop Nederland draait. En die jij draaiende houdt. Als startende of ervaren technician kun je binnen de maintenance-branche aan de slag als werkvoorbereider, supervisor, servicemonteur of procesoperator.

Iets voor jou?

Lonkt de zee en vind jij het niet erg om een paar weken van huis te zijn? Offshore werken biedt de uitdaging die jij zoekt. Als ervaren specialist kun je aan de slag op een booreiland of windpark om Nederland te voorzien van energie en brandstof.

Ben jij uit het juiste hout gesneden?

Heb je vragen?
Neem contact met ons op!

Scroll to Top