Technisch projectleider

Soms lijkt het alsof bouwprojecten als torens uit de grond worden gestampt. Maar achter de schermen gebeurt ondertussen veel meer.  Bij het bedenken, opstarten, bouwen en afronden van een project komen tekeningen, plannen machines en mensenhanden te pas. Één foutje kan enorme gevolgen hebben. Het reilen en zeilen van deze projecten valt vaak onder de verantwoording van één persoon: de technisch projectleider.

Wat is een technisch projectleider?

Een projectleider neem de verantwoordelijkheid op zich voor het realiseren van een bouwproject. Zo is de technisch projectleider al vanaf het moment dat het project bedacht moet worden tot de complete oplevering ervan, verantwoordelijk. Hier stopt het niet. Zo neemt een technisch projectleider ook de nazorg op zich.

Wanneer je voor het eerst aan de slag gaat als technisch projectleider, zal je al gauw merken dat deze functie bestaat uit een groot takenpakket. Zo signaleert een technisch projectleider problemen en lost deze vervolgens op. Ook fungeert hij als het aanspreekpunt van zijn klanten en bewaakt hij het budget.Naast deze werkzaamheden geeft de technisch projectleider leiding aan tekenaars, werkvoorbereiders en engineers. Niet onbelangrijk is het contact dat hij onderhouden moet met onderaannemers en leveranciers.

Organisaties waar een process engineer werkt

Een process engineer werkt meestal binnen de industriële branche. Denk hierbij aan logistieke, farmaceutische- of chemiebedrijven. Het team waarin een process engineer werkt, kan verschillend zijn per bedrijf. Procesingenieurs kunnen onderdeel zijn van R&D teams, als proces engineer in fabrieken, in de project engineering of houden toezicht op het proces, soms in ploegendienst.

Organisaties waar een technisch projectleider werkt

Je bent werkzaam op de bouw, in de civiele techniek of in de industrie. Als projectleider werk je vaak voor een overheidsinstantie, een aannemer of voor een ingenieursbureau. Het team waarin een technisch projectleider werkt kan dan ook per bedrijf verschillen.

Werken als technisch projectleider?

De projectaanvragen binnen de wind– en zonne-energie stijgen enorm. Door deze explosieve groei zijn onze opdrachtgevers telkens vaker op zoek naar bekwame technische projectleiders. Naast projectleiders in de renewables sector, bieden we ook nog vacatures aan in de maintenance en offshore sector. Dus heb jij een groot verantwoordelijkheidsgevoel, stuur jij graag een team aan en houd je van aanpakken? Kijk dan snel tussen onze vacatures.

Staat jouw droombaan niet tussen de actuele vacatures? Maak je geen zorgen. Neem contact op met ons en wij helpen je bij het zoeken van jouw passende functie.

Zoek je een technische projectleider voor jouw organisatie?

Het vervullen van een functie als technische projectleider kan veel tijd in beslag nemen, aangezien het aantal professionals schaars is. Dankzij het grote netwerk van Tasman Professionals, komen we gemakkelijker en efficiënter in contact met de juiste deelnemers. Waarbij we streven naar korte lijnen en duidelijke afspraken.

Komt de kandidaat net uit de schoolbanken? Met de juiste trainingen en workshops stomen wij hem klaar voor de functie. Daarnaast werkt Tasman Professionals met (pre-assessments) om de juiste selectie aan professionals te maken. Hierdoor wordt de workflow van de HR-afdeling niet belemmerd. Juist daarom zijn wij als technisch consultancy bureau niet alleen een wervingsbureau, maar een samenwerkingspartner van begin tot eind. Dit brengt jouw organisatie de volgende voordelen:

  • Je verdoet geen tijd aan doelloze sollicitatiegesprekken
  • Er wordt focus gelegd op kwaliteit in plaats van kwantiteit
  • Er wordt gefocust op de wensen en kwaliteiten van de kandidaat
  • De beste match tussen de kwaliteiten van de kandidaat en de eisen van de functie
  • Snellere doorloop waarbij gefocust wordt op duurzame relaties

Klinkt een samenwerking als muziek in de oren? Neem dan contact met ons op.

technisch projectleider

Maak je volgende carrieremove in een van de volgende vakgebieden.

Van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen zoals windenergie. Voor de energietransitie is technisch talent nodig voor het installeren, onderhouden en vervangen van windmolens in on- en offshore windparken.

Lijkt jou dat wel wat?

Maintenance en Services, de motor waarop Nederland draait. En die jij draaiende houdt. Als startende of ervaren technician kun je binnen de maintenance-branche aan de slag als werkvoorbereider, supervisor, servicemonteur of procesoperator.

Iets voor jou?

Lonkt de zee en vind jij het niet erg om een paar weken van huis te zijn? Offshore werken biedt de uitdaging die jij zoekt. Als ervaren specialist kun je aan de slag op een booreiland of windpark om Nederland te voorzien van energie en brandstof.

Ben jij uit het juiste hout gesneden?

Heb je vragen?
Neem contact met ons op!

Scroll to Top