Recruitment consultant

Trek de juiste mensen aan met een recruitment consultant

Personeel aantrekken hoeft niet moeilijk te zijn. Maar de juiste mensen vinden én behouden, is een andere tak van sport. In bijna iedere branche zien we grote personeelstekorten, iets wat al jaren speelt in de technische branche. Helemaal als je nog honderd-en-één andere taken op je bordje hebt liggen. Dan wil je eigenlijk niet bezig zijn met het vinden van die juiste mensen, maar je richten op je eigen taken. Een recruitment consultant helpt jouw organisatie het juiste talent aan te trekken

Wat doet een recruitment consultant?

Aangenaam, mijn naam is Cees Pater en ik ben eigenaar van Tasman Professionals. Samen met een paar andere professionals zorg ik ervoor dat er een juiste match ontstaat tussen werknemer en werkgevers. Niet door snel CV’tjes te schuiven, maar door verder te kijken dan een stuk papier. Hoe ik als recruitment consultant ervoor zorg dat jij de juiste mensen binnenhaal?

Langdurige relaties aangaan

Door mijn jarenlange ervaring binnen recruitment weet ik waar ik de juiste mensen moet zoeken. Met kandidaten bouw ik namelijk een langdurige relatie op. Ze vinden Tasman Professionals via LinkedIn, onze website of via andere, tevreden sollicitanten. Jaren na de plaatsing hebben we vaak nog contact en mag ik soms weer opnieuw voor ze aan de slag gaan. Ik weet wat de sollicitanten willen, wat hun sterktes en zwaktes zijn en op welke manier zij hun potentieel optimaal benutten.

Assessments

De juiste certificeringen hebben betekent niet automatisch dat iemand is geknipt voor de job. Een projectleider moet de leiding nemen, een process engineer moet alle processen op rolletjes laten verlopen, communiceren en delegeren. Vaak geen kwaliteiten die je aantoont met een papiertje. 

Voor verschillende opdrachtgevers combineren wij assessments met de sollicitatieprocedure. In overleg met jou bepalen we welke assessments geschikt zijn, in welke fase het wordt toegepast en bepalen we doelstellingen. Denk aan pre-assessments om het kaf van het koren te scheiden zodat de druk op HR wordt verlaagd, een assessment op specifieke kwaliteiten zoals leiderschapsvaardigheden of het meten van Emotionele Intelligentie.

Training & Onboarding

Wist je dat meer dan de helft van de werknemers vertrek overweegt als de onboarding slecht is geregeld? De werknemer voelt zich in de steek gelaten en dat belooft niet veel goeds voor de toekomst. Daarom is het belangrijk dat jij als werkgever die zaken op orde heeft. 

Wij kunnen je hiermee helpen. Niet tijdens het onboarden, maar vooraf om de landing zo zacht mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door de sollicitant tijdens de eerste weken klaar te stomen voor de job met een aantal trainingen op maat.

Samenwerken met een recruitment consultant voor jouw organisatie?

Focussen op kwaliteit in plaats van kwantiteit? Het kaf van het koren scheiden voordat de sollicitanten op gesprek komen en niet meer recruitment ernaast doen? Werk samen met een recruitment consultant om de juiste werknemers aan te trekken. 

Bij Tasman Professionals bemiddelen we tussen organisaties en professionals binnen de Wind, maintenance, olie en gas. Voor verschillende grote spelers op het gebied van wind en offshore mogen we met enige regelmaat kandidaten succesvol plaatsen. Door de korte lijnen en open communicatie weet je als opdrachtgever precies wat er speelt. 

Kies je voor recruitment consultancy door Tasman, dan kies je voor:

✅ Focus op kwaliteit in plaats van kwantiteit
✅ Persoonlijk recruitment met heldere rapportages
✅ Snelle terugkoppeling waarbij je meteen weet waar je aan toe bent
✅ De best denkbare match tussen de kwaliteiten van de kandidaat en de eisen van de functie
✅ Opbouwen van langetermijnrelaties bij zowel organisaties als kandidaten
✅ Verbeteren van het recruitmentproces door een strak onboardingproces & op maat gemaakte trainingen

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Maak je volgende carrieremove in een van de volgende vakgebieden.

Van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen zoals windenergie. Voor de energietransitie is technisch talent nodig voor het installeren, onderhouden en vervangen van windmolens in on- en offshore windparken.

Lijkt jou dat wel wat?

Maintenance en Services, de motor waarop Nederland draait. En die jij draaiende houdt. Als startende of ervaren technician kun je binnen de maintenance-branche aan de slag als werkvoorbereider, supervisor, servicemonteur of procesoperator.

Iets voor jou?

Lonkt de zee en vind jij het niet erg om een paar weken van huis te zijn? Offshore werken biedt de uitdaging die jij zoekt. Als ervaren specialist kun je aan de slag op een booreiland of windpark om Nederland te voorzien van energie en brandstof.

Ben jij uit het juiste hout gesneden?

Heb je vragen?
Neem contact met ons op!

Scroll to Top