Payrolling

Werknemers in loondienst, zzp’ers, freelancers, detachering. Er zijn verschillende vormen van samenwerkingen waarin je als bedrijf je werkzaamheden kan uitbesteden. Op deze pagina lees je meer over technische detachering.

Wat is payrolling?

In een normale situatie is je werknemer bij jou in dienst en betaal jij ‘m via je eigen bedrijf uit. Bij payrolling komt de werknemer in dienst van het payrolling-bedrijf en wordt deze de juridische werkgever. De werknemer wordt dan uitbetaald via het payrollingbedrijf in plaats van via jou. In de praktijk verandert er weinig: het is niet zo dat het payrolling-bedrijf ineens aanspraak krijgt op de werkzaamheden van je werknemer. Het enige verschil is dat de werknemer een ander bedrijf op de loonstrook ziet staan en dat jij als werknemer het payrolling-bedrijf betaalt om deze diensten uit handen te nemen.

De voordelen van payrolling

Iedere organisatie met werknemers in dienst kan gebruik maken van payroll-diensten. Het voordeel om dit uit te besteden, is dat het je veel administratieve rompslomp bespaart. Je hoeft zelf niet de personeels- en salarisadministratie te doen en ontvangt één overzichtelijke factuur met de kosten van de payroll-partner plus de personeelskosten.

Het is vooraf duidelijk wat de loonkosten zijn en er zijn minder risico’s voor jou als werkgever: je draait niet op voor de kosten tijdens verzuim (door ziekte of arbeidsongeschiktheid) en hoeft geen ontslagvergoedingen uit te keren.

Je betaalt voor de kosten van de payroll-partner maar bespaart daarmee een hoop tijd, rompslomp én creëert meer overzicht in je financiële administratie, wat ook weer kan leiden tot behoorlijke kostenbesparingen.

Payrolling door partners Tasman Professionals

Naast het werven, selecteren en detacheren van personeel kunnen wij onze opdrachtgevers ondersteunen op het gebied van payroll-basis. Dit is met name geschikt als je kandidaten op uitzendbasis of voor bepaalde tijd wil inzetten. Je kunt er namelijk voor kiezen om de volledige payroll uit handen te geven, of alleen voor specifieke medewerkers.

Onze payroll-partners zijn SNA erkend, NEN gecertificeerd met G-rekening en hebben een eigen Arbo dienst. De nieuwe medewerker wordt daarnaast klaargestoomd voor de nieuwe functie met een in-house training en opleidingprogramma. Payroll uitbesteden voor jouw tijdelijke werknemers? Neem dan contact op met ons.

Uitzenden, detacheren & assessments voor technische organisaties

Naast het detacheren van personeel is het ook mogelijk om via ons nieuw personeel te werven. Een optimaal team samenstellen? Door middel van maatwerk assessments selecteren we gekwalificeerde kandidaten die passen binnen jouw organisatie.

Assessments voor kandidaten

Assessments zijn een uitstekende manier om vaardigheden en capaciteiten inzichtelijk te maken en te beoordelen. Als resultaat ontvang je een duidelijke rapportage en een concreet advies. Vervolgens kan je een werknemer op uitzendbasis of direct in dienst nemen.

Het detacheren van personeel

Naast het payrollen van medewerkers, kunnen we ook je werknemers detacheren. Het verschil hierbij is dat de werknemer eventueel ook op je eigen loonlijst kan staan. Lees meer over het detacheren van personeel.

Trainingen voor nieuwe medewerkers

Technische kennis toepassen in de praktijk. We zorgen ervoor dat de kandidaat een optimale match vormt met jouw organisatie. Maar hoe gekwalificeerd een kandidaat ook is, het klaarstomen voor de functie is een belangrijk onderdeel dat niet onderschat mag worden. Door middel van trainingsprogramma’s zorgen we ervoor dat nieuwe werknemers klaargestoomd worden voor de nieuwe uitdaging en ze gemakkelijk landen in de nieuwe werkomgeving.

Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Maak je volgende carrieremove in een van de volgende vakgebieden.

Van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen zoals windenergie. Voor de energietransitie is technisch talent nodig voor het installeren, onderhouden en vervangen van windmolens in on- en offshore windparken.

Lijkt jou dat wel wat?

Maintenance en Services, de motor waarop Nederland draait. En die jij draaiende houdt. Als startende of ervaren technician kun je binnen de maintenance-branche aan de slag als werkvoorbereider, supervisor, servicemonteur of procesoperator.

Iets voor jou?

Lonkt de zee en vind jij het niet erg om een paar weken van huis te zijn? Offshore werken biedt de uitdaging die jij zoekt. Als ervaren specialist kun je aan de slag op een booreiland of windpark om Nederland te voorzien van energie en brandstof.

Ben jij uit het juiste hout gesneden?

Heb je vragen?
Neem contact met ons op!

Scroll to Top