Offshore werken

Regelmatig voor langere periode van huis zijn. Hard werken door weer en wind, ver van de bewoonde wereld. Is dit niet iets wat jou afschrikt, maar waar je juist een uitdaging in ziet? Dan ben jij misschien wel de geschikte kandidaat om offshore te werken. Work hard, play hard. Hoewel er veel uitdagingen komen kijken bij offshore werken, wordt dit ruimschoots gecompenseerd met een goed salaris en goede arbeidsvoorwaarden. Durf jij de sprong te wagen om offshore te gaan werken?

Wat is offshore werken?

Offshore betekent “van de kust af”. Deze vertaling mag je letterlijk nemen, want je werkt offshore op een booreiland of productieplatform. Dit bevindt zich midden op zee en hier wordt aardolie en aardgas opgeboord met als doel er fossiele brandstoffen van te maken. Alleen al in de Noordzee liggen er honderden productieplatforms, omdat hier in de grond veel gas te halen valt. Offshore werken kan dus op de Noordzee zijn tot in de Emiraten. Naast de technische functies kan je bijvoorbeeld ook als kok of verzorgende offshore werken. Bij Tasman Professionals richten we ons alleen op recruitment van technische specialisten zoals Roughneck, E&I specialist of Engineer.

De verschillende functies van offshore werken

Bekijk hier de verschillende functies die passen bij offshore werken.

Functie

Wat houdt de functie in?

EngineerVerantwoordelijk voor de technische ontwikkeling van de machines
Offshore Installation managerVerantwoordelijk voor alle werkzaamheden op het booreiland: o.a. hoeveel gas of olie er opgeboord moet worden.
Knuckle Boom Crane OperatorBedient kranen waarmee gas en olie geboord kunnen worden.
Rig Mechanic / ElectricianVerantwoordelijk voor alle machines die op het productieplatform staan
RoughneckMedewerker die breed ingezet kan worden. Is bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het aanleveren van werkmaterialen en het aankoppelen van boorpijpen. Ook het schoonhouden van het platform kan onderdeel zijn van de werkzaamheden.

Welke faciliteiten zijn er aanwezig op een productieplatform?

Offshore werken vraagt veel van je. Twaalf uur dienst, twaalf uur ontspanning. Om optimaal te presteren, is tussentijdse rust daarom belangrijk. In de twaalf uur dat je vrij bent is het belangrijk om optimaal te ontspannen en slapen. Omdat het productieplatform je tweede huis is, zijn er verschillende faciliteiten. Sommige booreilanden zijn luxer dan een cruiseschip en zijn voorzien van een gym en bijvoorbeeld bioscoop.

Waarom werken op een booreiland?

Work hard, play hard. Deze quote is zeker van toepassing voor medewerkers van een booreiland. Werk je op zo’n platform, dan moet je sterk in je schoenen staan. Hard werken, niet bang om vies te worden, eenzaamheid, weinig privacy en lange werkdagen zijn aan de orde van de dag. Daar tegenover staat dat je goed wordt beloond. Zonder opleiding kan je vaak terecht voor een prima basisloon en vanuit daar doorgroeien. Complexere functies zoals Engineer en Installation manager geven je een grote financiële vrijheid. Wanneer je niet op het productieplatform bent, heb je complete vrijheid. Werken op een booreiland is alles of niets. Heb jij interesse om offshore te gaan werken? Neem dan contact op.

Offshore werken op een windpark

Wil jij werken aan de toekomst van morgen? Duurzame energie en het reduceren van de CO2-uitstoot wordt steeds belangrijker. Daarvoor zijn duurzame bronnen zoals wind– en zonne-energie nodig. Bij Tasman Professionals werken we samen met verschillende organisaties die zowel vacatures voor onshore én offshore windvacatures bieden. Je komt dan te werken bij een windpark op de Noordzee. Benieuwd wat dat precies inhoudt? Je leest er hier meer over.

Maak je volgende carrieremove in een van de volgende vakgebieden.

Van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen zoals windenergie. Voor de energietransitie is technisch talent nodig voor het installeren, onderhouden en vervangen van windmolens in on- en offshore windparken.

Lijkt jou dat wel wat?

Maintenance en Services, de motor waarop Nederland draait. En die jij draaiende houdt. Als startende of ervaren technician kun je binnen de maintenance-branche aan de slag als werkvoorbereider, supervisor, servicemonteur of procesoperator.

Iets voor jou?

Lonkt de zee en vind jij het niet erg om een paar weken van huis te zijn? Offshore werken biedt de uitdaging die jij zoekt. Als ervaren specialist kun je aan de slag op een booreiland of windpark om Nederland te voorzien van energie en brandstof.

Ben jij uit het juiste hout gesneden?

Heb je vragen?
Neem contact met ons op!

Scroll to Top