Offshore operator

Werken op zee als offshore operator klinkt voor velen als een droombaan. Vaak wordt dit beeld geromantiseerd. Je wordt naar tropische oorden gevlogen om daar twee weken te werken en vervolgens kan je twee weken thuis uitrusten. De werkelijkheid ligt anders:

werk je als offshore operator in het buitenland, dan ben je twee tot vier weken van huis. Je werkdagen zijn 12 uur aan één stuk en met geluk heb je 12 uur vrije tijd. De omstandigheden vragen een hoop van je: zware regenval, een kolkende zee en veel wind maken het extra uitdagend om je baan goed uit te voeren. En tot slot wordt gedacht dat je als offshore operator op een booreiland zonder papiertje terecht kunt. Het tegenovergestelde is waar: je hebt wel degelijk technische kennis nodig om als offshore operator aan de slag te gaan op een booreiland. Nog niet afgeschrikt?

Wat is een offshore operator?

In de functie van offshore operator ben je verantwoordelijk voor het dagelijks beheer en de operationele activiteiten op een offshore-installatie in dit geval een olieplatform. Het monitoren van de apparatuur, uitvoeren van preventieve onderhouds- en inspectieactiviteiten, het bewaken van de productieprocessen en het nemen van correctieve maatregelen bij problemen zijn een aantal vaste taken. Kortom: jij bent als offshore operator verantwoordelijk voor het reilen en zeilen op het productieplatfrom.

Aan de slag als offshore operator via Tasman Professionals

Ben je nog op zoek naar een nieuwe uitdaging als offshore operator? Wij helpen je graag verder. Met ruime ervaring binnen de technische branche en een groot netwerk van organisaties, zijn we dé wingman tussen kandidaat en organisatie. Door snel te schakelen helpen we jou met een nieuwe stap in je carrière. 

We nemen de tijd om je CV te analyseren: wat is je werkervaring en van welke persoonlijke competenties ben je je bewust? Met deze informatie plaatsen we je bij de juiste organisatie, op het niveau dat bij jou past. Daarnaast nemen we ook nog assessments bij je af. En nee, je krijgt er geen cijfer voor. Door middel van deze assessments maken we je competenties inzichtelijk en zorgen we ervoor dat jij volledig tot bloei kan komen in jouw volgende uitdaging.

Zoek je voor jouw organisatie nog offshore operators?

Heb jij nog niet de juiste technische professional voor jouw openstaande functie gevonden? Wij van Tasman Professionals helpen je graag verder. Al meer dan 25 jaar zijn we actief als wervings- selectie- en arbeidsbemiddelingsbureau in de technische sector, waarbij we streven naar het vinden van de perfecte match tussen werkgever en werknemer. 

Ook nemen we je graag werk uit handen door te werken met Payroll partners, een eigen arbodienst en een in-house training en opleidingsprogramma zodat jouw nieuwe werknemer dé kickstart krijgt die hij of zij verdient.

Kies je voor een baan als offshore engineer via Tasman Professionals, dan kies je voor:

✅Een langetermijnrelatie voor opdrachtgever én kandidaat
✅Een professionele werkwijze met transparant proces
✅Matching op basis van voorkeuren, certificaten én competenties
✅Vooraf duidelijkheid en een directe aanpak

Wel offshore werken, maar liever niet in de gas en olie? Bekijk dan onze offshore windvacatures

Maak je volgende carrieremove in een van de volgende vakgebieden.

Van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen zoals windenergie. Voor de energietransitie is technisch talent nodig voor het installeren, onderhouden en vervangen van windmolens in on- en offshore windparken.

Lijkt jou dat wel wat?

Maintenance en Services, de motor waarop Nederland draait. En die jij draaiende houdt. Als startende of ervaren technician kun je binnen de maintenance-branche aan de slag als werkvoorbereider, supervisor, servicemonteur of procesoperator.

Iets voor jou?

Lonkt de zee en vind jij het niet erg om een paar weken van huis te zijn? Offshore werken biedt de uitdaging die jij zoekt. Als ervaren specialist kun je aan de slag op een booreiland of windpark om Nederland te voorzien van energie en brandstof.

Ben jij uit het juiste hout gesneden?

Heb je vragen?
Neem contact met ons op!

Scroll to Top