Offshore jobs

We merken dat de populariteit op het gebied van offshore jobs toeneemt. Vaak heerst er een romantisch beeld hierbij: per helikopter vliegen naar je basis waar je twee weken lang keihard op een tropische bestemming werkt, om vervolgens twee weken thuis bent met een flinke zak geld. Zonder dat je een opleiding hebt gevolgd. Offshore jobs zijn niet alleen maar rozengeur en manenschijn: het is vaak hard werken en je hebt wel degelijk een opleiding nodig. De meeste offshore jobs zijn overigens gewoon in Nederland, op de Noordzee. Zie jij jezelf als bekabelingsmedewerker windturbines op zee installeren en vind jij het geen probleem om op hoogte te werken? Bekijk dan alle offshore vacatures op onze vacaturesite. 

Wat zijn offshore jobs?

Door ons hele land vind je vaak windmolens langs de weg of in weilanden. Maar wanneer je een goed kijkje neemt vanaf het strand, zie je deze molens in de verre verte op zee ook draaien. Deze windturbines op zee worden ook wel offshore windparken genoemd. De wind op zee waait harder, waardoor er meer groene energie wordt opgewekt. Door deze harde windsnelheden moeten de turbines met regelmaat onderhouden worden. Daarvoor zoeken we technisch talent. Voorbeelden van offshore jobs zijn bijvoorbeeld:

 • Bekabelingsmedewerker 
 • elektrotechnisch servicemonteur 
 • inbedrijfsteller windturbines 
 • mechanisch servicemonteur 
 • rotorblad monteur

Offshore jobs op booreilanden

Werken op een booreiland klinkt avontuurlijk, maar het is vooral keihard werken. Soms ben je langer van huis en werk je twee weken bijna non-stop. Voorbeelden van dit soort offshore jobs zijn bijvoorbeeld:

 • E&I Operator 
 • E&I Technician 
 • Mechanic 
 • Roughneck 
 • Rigger / Hijsbegeleider 
 • Roustabout / Deckhand 

Op zoek naar offshore jobs?

Ben je al een tijdje op zoek naar jouw droomjob maar slaag je er maar niet in deze te vinden? Zowel voor jou als voor een organisatie kost het vinden van de juiste kandidaat veel tijd. Sollicitatieprocessen nemen veel tijd in beslag. Plan je tijd effectief en laat ons voor je aan de slag gaan. Wij zoeken niet alleen de juiste functie bij jou op het gebied van interesse, maar matchen ook op basis van competenties. Zo vind je niet alleen de juiste volgende baan, maar blijf je ook plakken.  

Met een groot netwerk en jarenlange ervaring binnen recruitment weten wij wat past, en wat niet. Aan de hand van assessmentstrainingen en sollicitatie-voorbereiding zorgen we dat je klaar wordt gestoomd voor de job. Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen aan de volgende (offshore) job? Neem contact op.

Offshore jobs voor jouw organisatie invullen?

Wil jij offshore jobs voor jouw organisatie invullen? Wij helpen je hier graag mee. Wij zijn een wervings-, selectie- en arbeidsbemiddelingsbureau in de techniek voor technische bedrijven door het hele land. Noem ons de cupido van de technische markt. Wij zoeken namelijk naar de geschikte match tussen technisch professional en opdrachtgever. 

Om onze opdrachtgevers te ondersteunen bij het tijdelijk inzetten van kandidaten voor slechts een bepaalde tijd of uitzendbasis, werken wij met Payroll partners, een eigen arbodienst en een in-house training en opleidingsprogramma zodat jouw nieuwe medewerker dé optimale start krijgt de hij of zij verdient. 

Kies je voor offshore jobs via Tasman Professionals, dan kies je voor:

✅ Een langetermijnrelatie voor opdrachtgever én kandidaat
✅ Een professionele werkwijze met transparant proces
✅ Matching op basis van voorkeuren, certificaten én competenties
✅ Vooraf duidelijkheid en een directe aanpak

Maak je volgende carrieremove in een van de volgende vakgebieden.

Van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen zoals windenergie. Voor de energietransitie is technisch talent nodig voor het installeren, onderhouden en vervangen van windmolens in on- en offshore windparken.

Lijkt jou dat wel wat?

Maintenance en Services, de motor waarop Nederland draait. En die jij draaiende houdt. Als startende of ervaren technician kun je binnen de maintenance-branche aan de slag als werkvoorbereider, supervisor, servicemonteur of procesoperator.

Iets voor jou?

Lonkt de zee en vind jij het niet erg om een paar weken van huis te zijn? Offshore werken biedt de uitdaging die jij zoekt. Als ervaren specialist kun je aan de slag op een booreiland of windpark om Nederland te voorzien van energie en brandstof.

Ben jij uit het juiste hout gesneden?

Heb je vragen?
Neem contact met ons op!

Scroll to Top