Offshore engineer

Het leven van een offshore engineer wordt onderschat. Het is hard werken: de weeromstandigheden op zee (wind, regen en de kolkende zee) in combinatie met lange dagen fysieke arbeid en het gebrek aan privacy in je vrije tijd is niet voor iedereen weggelegd. Vaak wordt gedacht dat je als offshore engineer zonder diploma terecht kunt. Dit is een verantwoordelijke functie waar je wel degelijk de juiste kennis voor nodig hebt. Ben jij uit het juiste hout gesneden? Bekijk dan alle vacatures voor de functie offshore engineer en solliciteer.

Wat is een offshore engineer?

Als offshore engineer ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en beheren van offshore-installaties, zoals olieplatforms en windmolenparken. Je werkt nauw samen met andere ingenieurs en technici om te zorgen dat de installaties veilig, efficiënt en effectief functioneren.

De taken van een offshore engineer

De taken van een offshore engineer kunnen onder meer het uitvoeren van inspecties en analyseren van bestaande installaties, het ontwikkelen van nieuwe installaties, het verbeteren van bestaande installaties en het uitvoeren van studies naar nieuwe technologieën en methoden. Andere taken zijn onder andere:

  • Defecten opsporen en verhelpen; 
  • Het transporteren en installeren van het werkplatform; 
  • Vooraf het werkplatform en bijbehorende materialen controleren; 
  • (Preventief) onderhoud aan de verschillende onderdelen van installaties;
  • Het opzoeken van de juiste reparatiemethode middels fabriekstekeningen; 
  • Het rapporteren van schades, gebreken en gedane reparaties;
  • Tot slot heb je ook kennis nodig van wet- en regelgeving voor technische normen voor offshore-installaties.

Is deze uitdaging voor jou weggelegd? Bekijk direct alle functies binnen de windenergie of solliciteer direct.

Aan de slag als offshore engineer via Tasman Professionals

Ben je nog op zoek naar een nieuwe uitdaging als offshore engineer? Wij helpen je graag verder. Met ruime ervaring binnen de technische branche en een groot netwerk van organisaties, zijn we dé wingman tussen kandidaat en organisatie. Door snel te schakelen helpen we jou met een nieuwe stap in je carrière. 

We nemen de tijd om je CV te analyseren: wat is je werkervaring en van welke persoonlijke competenties ben je je bewust? Met deze informatie plaatsen we je bij de juiste organisatie, op het niveau dat bij jou past. Daarnaast nemen we ook nog assessments bij je af. En nee, je krijgt er geen cijfer voor. Door middel van deze assessments maken we je competenties inzichtelijk en zorgen we ervoor dat jij volledig tot bloei kan komen in jouw volgende uitdaging.

Zoekt jouw organisatie nog offshore engineers?

Ben jij nog op zoek naar die ene werknemer waar je die langgekoesterde samenwerking kan aangaan? Wij van Tasman Professionals helpen je graag bij deze zoektocht. Al meer dan 25 jaar koppelen we technische organisaties met hun juiste kandidaat. 

En wist je ook dat we werken met Payroll partners? Hiermee ontzorgen we onze opdrachtgevers, zodat zij zich kunnen focussen op wat écht telt: aandacht voor het bedrijf en haar werknemers. En heb je vervolgens de juiste kandidaat gevonden? Door gebruik te maken van onze eigen arbodienst en een in-house opleidingsprogramma, krijgt jouw nieuwe werknemer dé kickstart die hij of zij verdient. 

Kies je voor het werven van offshore engineers via Tasman Professionals, dan kies je voor:

✅Een langetermijnrelatie voor opdrachtgever én kandidaat
✅Een professionele werkwijze met transparant proces
✅Matching op basis van voorkeuren, certificaten én competenties
✅Vooraf duidelijkheid en een directe aanpak

Wel offshore werken, maar liever niet in de gas en olie? Bekijk dan onze offshore windvacatures

Maak je volgende carrieremove in een van de volgende vakgebieden.

Van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen zoals windenergie. Voor de energietransitie is technisch talent nodig voor het installeren, onderhouden en vervangen van windmolens in on- en offshore windparken.

Lijkt jou dat wel wat?

Maintenance en Services, de motor waarop Nederland draait. En die jij draaiende houdt. Als startende of ervaren technician kun je binnen de maintenance-branche aan de slag als werkvoorbereider, supervisor, servicemonteur of procesoperator.

Iets voor jou?

Lonkt de zee en vind jij het niet erg om een paar weken van huis te zijn? Offshore werken biedt de uitdaging die jij zoekt. Als ervaren specialist kun je aan de slag op een booreiland of windpark om Nederland te voorzien van energie en brandstof.

Ben jij uit het juiste hout gesneden?

Heb je vragen?
Neem contact met ons op!

Scroll to Top