Offshore banen

Het hebben van een offshore baan klinkt voor sommigen als het leven van de Amerikaanse droom: opgehaald worden door een helikopter en twee weken hard werken op een tropische bestemming. Om vervolgens twee weken lang met de benen thuis omhoog te zitten. Zonder opleiding en met een enorm salaris. Te mooi om waar te zijn en dat is het ook. Zo moet je inderdaad hard werken, maar bevinden de meeste offshore banen zich gewoon op de Nederlandse bodem. Nog steeds interesse, hou jij van een uitdaging en zie jij jezelf in de hoogte aan windturbines werken? Bekijk dan alle offshore vacatures op onze vacaturesite.

Wat zijn offshore banen?

Wanneer je het hebt over offshore banen, dan heb je het over banen die letterlijk vertaald van de kust af zijn. Op zee waait de wind harder, waardoor er meer groene energie wordt opgewekt.  Juist doordat de windmolens harder moeten werken, moeten het geraamte en de wieken een onderhoudsbeurt krijgen om lekker door te waaien. Voor deze taken zijn we op zoek naar technisch talent. Een voorbeeld van offshore banen zijn bijvoorbeeld: 

  • Bekabelingsmedewerker 
  • elektrotechnisch servicemonteur 
  • inbedrijfsteller windturbines 
  • mechanisch servicemonteur 
  • rotorblad monteur

Fabels en feiten over offshore banen

Het hebben van een offshore baan op een booreiland is in onze ogen erg gaaf, maar nog vaak wordt deze baan geromantiseerd. Om jou niet van een koude kermis thuis te laten komen, hebben we de fabels en feiten op een rij gezet.

Fabel 1: je werkt altijd op een tropische bestemming

Veel professionals die solliciteren voor een offshore functie op een booreiland, komen binnen met het idee dat ze op een tropische bestemming mogen werken. Om je maar gelijk uit die droom te helpen: de meeste offshore banen vinden plaats op de Noordzee en wordt je niet ontvangen door een oliesjeik. Daarentegen wordt je door jouw projectleider en enthousiaste, hardwerkende collega’s.

Fabel 2: je verdient geld als water, maar hoeft er niet veel voor te doen 

Sommigen zeggen hun abonnement op de loterij al op voordat ze hun eerste werkdag hebben. Niet letterlijk natuurlijk. Maar toch denken velen vaak wel dat het werken als windturbine monteur geld verdiend als water. De kans dat je als windturbine monteur op een booreiland veel verdiend is aanwezig. Maar net zoals bij andere banen, moet je eerst ervaring opdoen voordat je gelijk een topsalaris verdient. Daarbij ben je als monteur veel van huis. De monteurs worden twee weken lang, op en neer naar het booreiland gevlogen om te werken. Hierna kunnen de monteurs twee weken thuis uitrusten, om vervolgens per helikopter terug te worden gevlogen naar hun booreiland en weer hard te werken.

Fabel 3: je kunt beginnen zonder opleiding

Uiteraard is ook dit een fabel.. Het zomaar inhuren van ongekwalificeerd personeel is gevaarlijk en onverantwoord. Wij streven ernaar altijd gekwalificeerde professionals op de werkvloer te hebben staan.

Op zoek naar een offshore baan?

Ben jij een gekwalificeerde, harde werker en ga jij geen uitdaging uit de weg? Wij helpen je graag verder. Wij zoeken niet alleen de juiste functie die voldoet aan jouw wensen, maar matchen ook op basis van competenties. Zo vind je niet alleen de juiste volgende baan, maar blijf je ook plakken. 

Met een groot netwerk en jarenlange ervaring binnen recruitment weten wij wat past, en wat niet. Aan de hand van assessmentstrainingen en sollicitatie-voorbereiding zorgen we dat je klaar wordt gestoomd voor de job. Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen aan de volgende (offshore) job? Neem contact op.

Offshore jobs voor jouw organisatie invullen?

Ben jij op zoek naar windturbine monteurs voor jouw organisatie? Wij helpen je graag verder. Wij zijn een selectie- wervings- en arbeidsbemiddelingsbureau in de techniek voor technische bedrijven door heel Nederland. Ook wel de matchmaker van de technische markt. Wij zoeken altijd naar de juiste match tussen opdrachtgever en professional. 

Wanneer kandidaten tijdelijk worden ingezet op basis van uitzendbasis of voor een bepaalde tijd, maken wij het je makkelijk door te werken met Payroll partners, een eigen arbodienst en een in-house training en opleidingsprogramma zodat jouw nieuwe medewerker dé optimale start krijgt de hij of zij verdient. 

Kies je voor offshore jobs via Tasman Professionals, dan kies je voor:

✅Een langetermijnrelatie voor opdrachtgever én kandidaat
✅Een professionele werkwijze met transparant proces
✅Matching op basis van voorkeuren, certificaten én competenties
✅Vooraf duidelijkheid en een directe aanpak

Maak je volgende carrieremove in een van de volgende vakgebieden.

Van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen zoals windenergie. Voor de energietransitie is technisch talent nodig voor het installeren, onderhouden en vervangen van windmolens in on- en offshore windparken.

Lijkt jou dat wel wat?

Maintenance en Services, de motor waarop Nederland draait. En die jij draaiende houdt. Als startende of ervaren technician kun je binnen de maintenance-branche aan de slag als werkvoorbereider, supervisor, servicemonteur of procesoperator.

Iets voor jou?

Lonkt de zee en vind jij het niet erg om een paar weken van huis te zijn? Offshore werken biedt de uitdaging die jij zoekt. Als ervaren specialist kun je aan de slag op een booreiland of windpark om Nederland te voorzien van energie en brandstof.

Ben jij uit het juiste hout gesneden?

Heb je vragen?
Neem contact met ons op!

Scroll to Top