Northwind

Standaard wordt elektriciteit gewonnen uit aardgas en dat moet veranderen. Het zorgt voor natuurgeweld zoals aardbevingen, het zorgt voor veel CO2-uitstoot en reserves raken op. Tijd om het roer om te gooien en elektriciteit te winnen uit duurzame bronnen zoals de zon en wind. 

Nederland – en de rest van Europa – investeert in het opwekken van duurzame energie. De grootste leverancier van groene energie is de windturbine: op land en in de zee worden windparken opgezet. Bij het lichtste zuchtje wind gaan de wieken van de windturbines draaien en worden deze bewegingen omgezet in elektriciteit. Om die windparken wind te laten vangen, is het belangrijk dat de windturbines worden opgebouwd, onderhouden en vervangen. Een van die windparken in de Belgische Noordzee is Northwind en om ze operationeel te laten draaien, zoeken we technisch talent. Deins je niet terug voor een uitdaging en zie jij jezelf honderden meters boven zee werken? Lees dan snel verder.

Wat is windpark Northwind?

Windpark Northwind is het derde windparkproject en telt in totaal 72 windturbines. Om het klimaatakkoord van Parijs te halen, is het belangrijk om de CO2-uitstoot in 2050 tot 0 te reduceren. Dat betekent dat we in de toekomst 100% van de energie uit duurzame bronnen zoals windturbines moeten halen. Op dit moment staan we nog ver van dat doel af: er wordt in Nederland op dit moment nog 55,3 miljard kWh elektriciteit uit aardgas geproduceerd. Wel is er een daling ingezet door de komst van windparken. 

De windturbines van windpark Northwind zijn samen goed voor het opwekken van 216 MW (MegaWatt). Daarmee kunnen 250.000 huishoudens mee worden voorzien van stroom. Dit windpark is onderdeel van het Parkwindproject en is sinds 2014 operationeel. Ondanks dat de windturbines al jaren operationeel zijn, betekent het niet dat hier geen werk meer is. De windturbines moeten worden onderhouden omdat de omstandigheden op zee uitdagend zijn. De levensduur van een windturbine is gemiddeld 20 jaar en daarom moeten er geregeld onderdelen vervangen worden. Zoek je als technisch specialist naar vacatures voor Northwind, dan zit je bij Tasman Professionals goed. 

Vacatures windpark Northwind

Zie jij jezelf wel per boot, per helikopter en deels klimmend naar je werk gaan? Ben je niet van suiker en ga je geen uitdaging uit de weg? Dan is een functie op zee misschien wat voor jou. Ook als je nog geen eerdere ervaring als windmolenmonteur hebt. Als technisch professional met een achtergrond in automotive, luchtvaart of wanneer je bij Defensie hebt gewerkt, kun je ook solliciteren op windmolen-vacatures. Dit zijn een aantal functies die je kunt uitoefenen:

  • Windturbine monteur 
  • Inbedrijfsteller windturbines
  • Servicemonteur

Je volgende functie bij windpark Northwind vinden via Tasman Professionals [h2]

Zeg je renewable recruitment, dan zeg je Tasman Professionals. Sinds de opkomst van banen in de technische (duurzame) branche, bemiddelen wij tussen opdrachtgevers en kandidaten die hun steentje willen bijdragen aan Nederland van morgen. En met de ambitieuze plannen van de overheid groeit het aandeel aan technische banen in de windbranche in de komende jaren alleen maar verder. 

Door onze ervaring en kennis hebben we in de afgelopen jaren een breed netwerk opgebouwd aan opdrachtgevers in de windsector. We plaatsen regelmatig met succes kandidaten bij toonaangevende bedrijven. Hierbij vinden we het belangrijk om een langetermijnrelatie aan te gaan met de kandidaat én de opdrachtgever: we schuiven geen cv’tjes, maar zorgen voor een soepele onboarding voor aanvang van de job. We stomen jou als kandidaat klaar voor de functie, door middel van assessments, trainingen en interview-voorbereidingen. Zodat jij je potentie optimaal gebruikt.

Heb je als organisatie vacatures in de windbranche te vervullen? Neem contact op

Maak je volgende carrieremove in een van de volgende vakgebieden.

Van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen zoals windenergie. Voor de energietransitie is technisch talent nodig voor het installeren, onderhouden en vervangen van windmolens in on- en offshore windparken.

Lijkt jou dat wel wat?

Maintenance en Services, de motor waarop Nederland draait. En die jij draaiende houdt. Als startende of ervaren technician kun je binnen de maintenance-branche aan de slag als werkvoorbereider, supervisor, servicemonteur of procesoperator.

Iets voor jou?

Lonkt de zee en vind jij het niet erg om een paar weken van huis te zijn? Offshore werken biedt de uitdaging die jij zoekt. Als ervaren specialist kun je aan de slag op een booreiland of windpark om Nederland te voorzien van energie en brandstof.

Ben jij uit het juiste hout gesneden?

Heb je vragen?
Neem contact met ons op!

Scroll to Top