Maintenance engineering

Maintenance en services, de motor waar Nederland draait en die jij draaiende houdt. Als (ervaren) technicus zie jij altijd ruimte tot verbetering. Van storingen oplossen bij machines tot het verbeteren van installaties om de productie te verbeteren. Heb jij een probleemoplossend vermogen en de juiste technische vaardigheden en kennis in huis? Bekijk dan de vacatures en ga aan de slag als maintenance engineer.

Wat is een maintenance engineer?

Wanneer je het vak maintenance engineering beoefent detecteer en los je storingen op. Door jouw secure denk- en werkvermogen zie je soms storingen al van mijlenver aankomen en zorg je door preventief te handelen, dat storingen voorkomen kunnen worden. Daarbij maak je analyses over de werkprocessen en leg je verbeteringen voor aan jouw opdrachtgever. Hebben jouw verbeteringen een ‘go’ gekregen? Dan worden deze verbeteringen ook door jou geïmplementeerd, met de wensen en behoeftes van de opdrachtgever in je achterhoofd.

Welke taken heb je als maintenance engineer?

Een ander woord voor maintenance is onderhoud. Zonder het juiste onderhoud zal de wereld binnen no-time stil staan. Je focust je op het zo effectief mogelijk inzetten periodiek verbeteren van onderhoudsplannen, risico inventarisaties en bijbehorende processen. Andere taken die je uitvoert, zijn: 

  • Het maken van onderhoudsplannen; 
  • Het maken van begrotingen; 
  • Het adviseren over verbeteringen; 
  • Het uitvoeren van preventief en correctief onderhoud; 
  • Het bedenken van innovatieve oplossingen; 
  • Het begeleiden en controleren van werkzaamheden; 
  • Het rapporteren over het functioneren van de systemen.

Vacatures maintenance engineering

Als maintenance engineer kun je aan de slag binnen verschillende technische branches. Van onderhoud van installaties in de olie en gas tot het draaiende houden van windmolens op zee. Bekijk alle vacatures maintenance engineering op onze website.

Aan de slag als maintenance engineer via Tasman Professionals

Heb jij jouw nieuwe uitdaging als maintenance engineer nog niet gevonden? Geen nood: wij helpen je graag verder. Door meer dan 25 jaar ervaring in de technische branche hebben we een groot netwerk op weten te bouwen. Eén die jou helpen zal bij het vinden van de juiste organisatie. Hierbij kijken we zowel naar kandidaat als organisatie en dragen we graag bij aan een langdurige werkrelatie. 

Zo gaan we goed voor jouw CV zitten: welke werkervaring heb je en van welke persoonlijke competenties ben jij je bewust? Deze informatie leggen we over de wens van de organisatie waarvan wij denken dat deze bij je past. Daarnaast nemen we ook assessments bij je af. We horen je al denken: moet ik terug de schoolbanken in? Wees maar gerust, hiervan is geen sprake. Door middel van deze assessments maken we je competenties inzichtelijk en zorgen we ervoor dat jij volledig tot bloei kan komen in jouw volgende uitdaging.

Zoekt jouw organisatie nog maintenance engineers?

Ben jij nog op zoek naar die ene werknemer waar je die langgekoesterde samenwerking kan aangaan? Wij van Tasman Professionals helpen je graag bij deze zoektocht. Al meer dan 25 jaar koppelen we technische organisaties met hun juiste kandidaat. 

En wist je ook dat we werken met Payroll partners? Hiermee ontzorgen we onze opdrachtgevers, zodat zij zich kunnen focussen op wat écht telt: aandacht voor het bedrijf en haar werknemers. En heb je vervolgens de juiste kandidaat gevonden? Door gebruik te maken van onze eigen arbodienst en een in-house opleidingsprogramma, krijgt jouw nieuwe werknemer dé kickstart die hij of zij verdient. 

Kies je voor het werven van maintenance engineers via Tasman Professionals, dan kies je voor:

✅Een langetermijnrelatie voor opdrachtgever én kandidaat
✅Een professionele werkwijze met transparant proces
✅Matching op basis van voorkeuren, certificaten én competenties
✅Vooraf duidelijkheid en een directe aanpak

Maak je volgende carrieremove in een van de volgende vakgebieden.

Van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen zoals windenergie. Voor de energietransitie is technisch talent nodig voor het installeren, onderhouden en vervangen van windmolens in on- en offshore windparken.

Lijkt jou dat wel wat?

Maintenance en Services, de motor waarop Nederland draait. En die jij draaiende houdt. Als startende of ervaren technician kun je binnen de maintenance-branche aan de slag als werkvoorbereider, supervisor, servicemonteur of procesoperator.

Iets voor jou?

Lonkt de zee en vind jij het niet erg om een paar weken van huis te zijn? Offshore werken biedt de uitdaging die jij zoekt. Als ervaren specialist kun je aan de slag op een booreiland of windpark om Nederland te voorzien van energie en brandstof.

Ben jij uit het juiste hout gesneden?

Heb je vragen?
Neem contact met ons op!

Scroll to Top