Maintenance engineer

Werken aan de toekomst van morgen. Zonnepanelen onderhouden of het gebruiksklaar maken van windmolens. Zomaar een greep uit de verschillende uitdagingen waar een maintenance engineer dagelijks mee te maken heeft.

Wat doet een maintenance engineer?

Werken aan de toekomst van morgen: daar draag jij graag je steentje aan bij! Bij Tasman Professionals houden we onszelf bezig met het vervullen van functies binnen de renewables branche. Windmolens, zonnepanelen en andere installaties hebben regelmatig onderhoud nodig. Daar komt de maintenance engineer om de hoek kijken. Als maintenance engineer (ook wel constructie- en onderhoudsmonteur genoemd) ben je onder andere verantwoordelijk voor het onderhoud dat uitgevoerd moet worden op deze verschillende installaties. Andere werkzaamheden die binnen het takenpakket kunnen vallen zijn onder andere:

  • Inspecteren van gebruikte apparatuur of installaties;
  • Optimalisatie van deze installaties;
  • Plannen en coördineren van onderhoudsactiviteiten die uitgevoerd dienen te worden.

De maintenance engineer heeft meestal een aansturende en adviserende rol en zorgt ervoor dat de uitvoerende kern het juiste werk doet. De engineer is verantwoordelijk voor de veiligheid op de werkvloer en medeverantwoordelijk voor de betrouwbaarheid van de machines zodat er maximaal rendement wordt uitgehaald.

Organisaties waar een maintenance engineer werkt

Een Maintenance Engineer is werkzaam bij de technische dienst of op de service- en onderhoudsafdeling. Bij Tasman Professionals werken wij samen met bedrijven die actief zijn in de maintenance, off-shore, wind- of zonne-energiebranche.

Aan de slag in deze functie?

Bij Tasman Professionals zoeken we goede maintenance engineers. Zodra er een passende vacature voorbij komt die niet alleen aansluit op jouw opleidingsniveau en werkervaring maar ook op jouw persoonlijke competenties, zorgen we ervoor dat de organisatie en de professional aan elkaar worden gekoppeld.  Op onze vacaturesite Werken Aan Energie vind je verschillende technische vacatures.

Staat jouw droombaan er op dit moment niet tussen? Geen nood! Neem contact op met ons en wij gaan op zoek naar de perfecte match voor jou.

Waarom via Tasman Professionals op zoek gaan naar je volgende maintenance job?

Het imago van recruitment is in de afgelopen jaren flink beschadigd. Dat is jammer, want een goed recruitmentbureau zorgt er namelijk niet alleen voor dat jij een functie bekleedt die helemaal aansluit bij jouw wensen, maar ook dat je hier volledig tot bloei komt. Met meer dan 25 jaar ervaring binnen recruitment én de technische branche durven we wel te claimen dat dit ons specialisme is. Dit doen we door een langetermijnrelatie aan te gaan, te matchen op persoonlijkheid en competenties én door je klaar te stomen met de juiste training. Je ontdekt kwaliteiten waarvan je zelf misschien niet bewust bent en waardoor je jezelf verder ontwikkelt binnen jouw vakgebied. Hier heb je je hele carrière plezier van.

Ons sollicitatieproces

Heb je een vacature gezien die bij jou past? Wacht dan niet langer en solliciteer! Binnen een week ontvang je een reactie van ons. Op basis van een eerste selectie bekijken we of jij binnen het profiel past. Is dat niet het geval? Dan zijn we duidelijk en houden we je niet aan het lijntje. Goede communicatie en duidelijkheid zijn voor ons het belangrijkste.

Indien je de eerste selectie doorkomt, word je uitgenodigd op gesprek. We kijken of er een klik is en voeren eventueel aanvullend een assessment uit om te kijken naar je competenties. Indien er een wederzijdse klik is, krijg je een aanbieding. Voordat je in dienst treedt, word je volledig klaargestoomd voor de job door middel van een training.

Interesse? Bekijk direct alle maintenance vacatures.

Heb jij als organisatie vacatures te vervullen binnen maintenance?

Wij helpen je graag! Door korte lijnen en open communicatie zorgen wij dat de vacature wordt vervuld door de juiste persoon. Neem contact op als jij als organisatie een vacature vervuld wilt zien!

Maak je volgende carrieremove in een van de volgende vakgebieden.

Van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen zoals windenergie. Voor de energietransitie is technisch talent nodig voor het installeren, onderhouden en vervangen van windmolens in on- en offshore windparken.

Lijkt jou dat wel wat?

Maintenance en Services, de motor waarop Nederland draait. En die jij draaiende houdt. Als startende of ervaren technician kun je binnen de maintenance-branche aan de slag als werkvoorbereider, supervisor, servicemonteur of procesoperator.

Iets voor jou?

Lonkt de zee en vind jij het niet erg om een paar weken van huis te zijn? Offshore werken biedt de uitdaging die jij zoekt. Als ervaren specialist kun je aan de slag op een booreiland of windpark om Nederland te voorzien van energie en brandstof.

Ben jij uit het juiste hout gesneden?

Heb je vragen?
Neem contact met ons op!

Scroll to Top