Hydraulic engineer

Water, we kunnen niet zonder. Hydraulic engineering is de Engelse vertaling van de Nederlandse term ‘waterbouwkunde’. Naast wegenbouwkunde is het een onderdeel binnen civiele techniek. Lees op deze pagina meer over de werkzaamheden van een hydraulic engineer en bijbehorende vacatures.

Wat is een hydraulic engineer?

Een hydraulic engineer noemen we ook wel een waterbouwkundige. Waar een structural engineer (wegenbouwkundige) zich bezig houdt met het ontwerpen en bouwen van gebouwen en wegen, houdt een waterbouwkundige zich bezig met het transporteren van vloeistoffen. Voorbeelden hiervan zijn de aanleg van rioleringen, ontwerpen van kanalen, dijken en stuwen.

Naast het ontwerpen en laten ontwikkelen van deze waterwerken, is het ook belangrijk dat een waterbouwkundige rekening met verschillende, externe factoren. Denk aan extreme situaties zoals overstromingen of onderhoud door middel van gebruiksslijtage.

Organisaties waar een hydraulic engineer werkt

Net als structural engineers, werken hydraulic engineers vaak ook voor voor ingenieursbureaus, onderzoeksinstellingen en constructiebedrijven. Daarnaast zie je ook regelmatig functies hiervan terugkomen in de off-shore industrie.

Wij zijn actief binnen de off-shore industrie en op onze vacaturesite vind je hiervoor verschillende vacatures. Ben je een waterbouwkundige, maar staat er geen vacature tussen? Geen nood! Binnen andere branches zijn we ook actief.

Zoek je een baan binnen de zonne-of windenergie, off-shore of maintenance industrie? Bekijk dan onze vacaturesite.

Omdat wij al meer dan 25 jaar meelopen in de technische branche, weten we precies naar wie we zoeken. Kies je ervoor om via Tasman je volgende uitdaging te zoeken, dan kies je voor de volgende garanties:

  • Focus op jouw talenten talenten van kandidaat
  • Persoonlijk contact
  • Snelle terugkoppeling
  • Direct weten waar je aantoe bent
  • De best denkbare match tussen de kwaliteiten van de kandidaat en de eisen van de functie
  • Geen vluchtige plaatsing, maar lange-termijnrelatie

Staat jouw droombaan er niet tussen? Neem dan contact op met ons en we zoeken samen naar een geschikte match.

Zoek je een waterbouwkundige voor jouw organisatie?

Zoekt jouw organisatie een specialist binnen de techniek? Naast waterbouwkundigen hebben wij ook andere, technische talenten die voor jou aan de slag kunnen gaan. We kunnen hierbij het hele proces uit handen nemen: van afnemen van assessments onder sollicitanten tot het verzorgen van de payroll binnen jouw organisatie.

Benieuwd hoe wij jouw investering in meer personeel kunnen terugverdienen? Neem vrijblijvend contact op met ons.

Maak je volgende carrieremove in een van de volgende vakgebieden.

Van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen zoals windenergie. Voor de energietransitie is technisch talent nodig voor het installeren, onderhouden en vervangen van windmolens in on- en offshore windparken.

Lijkt jou dat wel wat?

Maintenance en Services, de motor waarop Nederland draait. En die jij draaiende houdt. Als startende of ervaren technician kun je binnen de maintenance-branche aan de slag als werkvoorbereider, supervisor, servicemonteur of procesoperator.

Iets voor jou?

Lonkt de zee en vind jij het niet erg om een paar weken van huis te zijn? Offshore werken biedt de uitdaging die jij zoekt. Als ervaren specialist kun je aan de slag op een booreiland of windpark om Nederland te voorzien van energie en brandstof.

Ben jij uit het juiste hout gesneden?

Heb je vragen?
Neem contact met ons op!

Scroll to Top