Technisch wervingsbureau

Technisch personeel is lastig om binnen te halen. De vraag aan technisch personeel is groeiende, maar het aantal specialisten dat afstudeert, is te laag. Hoe haal je die ene, technische professional binnen en zorg je ervoor dat z’n kwaliteiten optimaal benut worden? Daar houden wij ons als technisch consultancybureau mee bezig. Lees op deze pagina meer over onze diensten en wat wij voor jou als organisatie kunnen betekenen.

Wat is een technisch consultancy bureau?

Werving en selectie moet steeds sneller. Een gevolg hiervan is dat het proces een stuk onpersoonlijker wordt, terwijl een goed uitgevoerde opdracht nog altijd afhangt van een betrokken en capabele medewerker. Wij richten ons op organisaties die gekwalificeerd, technisch personeel zoeken en op de technische professionals die hun talenten optimaal benut willen zien. Op het gebied van technische consulting ondersteunen wij professionals en opdrachtgevers op de volgende manieren:

Bemiddeling voor technische professionals

Als technisch professional ligt de wereld aan je voeten. Een groot tekort aan specialisten en voldoende kansen binnen de arbeidsmarkt. Keuze genoeg, maar hoe maak je de juiste keuze in je carrière? Hoe zorg je ervoor dat jouw talenten optimaal benut worden?

Bij ons worden de professionals behandeld zoals het hoort. Geen valse beloften, mooie verkooppraatjes en vervolgens complete radiostilte. Wanneer je op een specifieke functie reageert, ontvang je binnen 2 werkdagen een reactie en weet je direct waar je aantoe bent. Indien je past binnen het profiel, nodigen we je graag uit bij ons op kantoor. Vanuit hier wordt je CV geperfectioneerd en begeleiden we je verder bij de opdrachtgever.

Werving & selectie voor organisaties

Als organisatie gekwalificeerd personeel nodig? De vijver van technische professionals is klein. Doordat wij al 25 jaar ervaring hebben met bemiddeling van technische professionals binnen de technische branche, gaan wij de uitdaging aan om die ene, zeldzame vis uit de vijver te pikken.

Geen massa’s kandidaten die eigenlijk niet de juiste fit zijn, maar gekwalificeerde kandidaten met grote potentie. Vanaf de kennismaking totdat de kandidaat start met de nieuwe functie, verzorgen wij de begeleiding. En desgewenst daarna.

Payrolling voor organisaties

Niet alleen zorgen we voor de match tussen technische kandidaten en organisaties, we gaan graag nog een stap verder. Door middel van payrolling nemen we administratieve rompslomp voor jouw organisatie uit handen. Minder gedoe op het gebied van personeelsadministratie en geen risico bij ziekteverzuim.

In samenwerking met verschillende erkende Payroll-partners kunnen wij op dit gebied volledige ontzorging bieden.

Assessments voor organisaties

Opleiding en ervaring zijn 2 belangrijke onderdelen of een bepaalde functie bij een kandidaat past. Hoewel beiden aanwezig zijn, komt het regelmatig voor dat er geen optimale klik is. Een werknemer voelt geen klik of is verveeld, terwijl de opdrachtgever niet begrijpt waarom de werknemer “niet gewoon z’n werk doet”.

Naast opleiding en ervaring spelen er meer factoren of iemand geschikt is voor een functie. Denk aan kennis, capaciteiten, vaardigheden en karaktereigenschappen. Zaken die je niet op één A4-tje presenteert. Potentieel talent gaat hierdoor mogelijk verloren of wordt verkeerd ingezet. Zonde en onnodig. Daarom bieden wij op maat gemaakte assessments aan, ter bevordering van de sollicitatieprocedure. Deze assessments hebben de volgende voordelen:

  • Optimaal inzicht in de talenten van een kandidaat
  • Een betere match tussen organisatie en kandidaat
  • Kans op een lange termijn-relatie tussen beide partijen wordt vergroot
  • Gerichter te werk gaan, waardoor de sollicitatieprocedure wordt geoptimaliseerd
  • Kandidaat die beter inzicht heeft in eigen kunnen en kwaliteiten

Trainingen voor nieuwe werknemers

Van 5 potentiële kandidaten naar die ene, technische specialist. Hij of zij heeft de sollicitatieprocedure glansrijk doorstaan en door middel van een assessment zijn de talenten en kenmerken in kaart gebracht. Als organisatie weet je nu precies waar je staat met de nieuwe werknemer door middel van een uitgebreide rapportage.

Voordat de nieuwe werknemer daadwerkelijk in dienst treedt, is het belangrijk dat deze volledig wordt klaargestoomd voor de functie. Je wilt tenslotte je nieuwe werknemer niet volledig in het diepe gooien of teveel tijd kwijt zijn met het inwerken ervan. Door middel van een training door ons, zorgen we ervoor dat de werknemer binnen no-time startklaar is voor de nieuwe functie.

Consultancy door Tasman Professionals

Ons consultancybureau gaat verder dan alleen werving en selectie. Wij focussen op lange termijn-relaties, zodat opdrachtgever en professional hiervan profiteren. Onze technische consultants ontzorgen op verschillende gebieden, wat de volgende voordelen biedt:

  • Minder tijd kwijt aan gesprekken waarbij kwaliteit mist
  • Focus op kwaliteit i.p.v. kwantiteit
  • Focus op de talenten van kandidaat
  • De best denkbare match tussen de kwaliteiten van de kandidaat en de eisen van de functie
  • Snellere doorloop waarbij we focussen op lange termijn-relaties

Weten hoe wij jouw organisatie kunnen ontzorgen op het gebied van werving & selectie, assessments, trainingen & payrolling? Neem contact op.

Maak je volgende carrieremove in een van de volgende vakgebieden.

Van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen zoals windenergie. Voor de energietransitie is technisch talent nodig voor het installeren, onderhouden en vervangen van windmolens in on- en offshore windparken.

Lijkt jou dat wel wat?

Maintenance en Services, de motor waarop Nederland draait. En die jij draaiende houdt. Als startende of ervaren technician kun je binnen de maintenance-branche aan de slag als werkvoorbereider, supervisor, servicemonteur of procesoperator.

Iets voor jou?

Lonkt de zee en vind jij het niet erg om een paar weken van huis te zijn? Offshore werken biedt de uitdaging die jij zoekt. Als ervaren specialist kun je aan de slag op een booreiland of windpark om Nederland te voorzien van energie en brandstof.

Ben jij uit het juiste hout gesneden?

Heb je vragen?
Neem contact met ons op!

Scroll to Top